Kecskemét, 2014. november 28.Diákok ebédelnek a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskolában 2014. november 28-án, ahol az új elõírásoknak megfelelõen elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövõ éve január 1-jétõl életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben.MTI Fotó: Ujvári Sándor

Felháborító, miért bántják a legtöbb magyar gyereket az iskolában: komoly fellépést sürgetnek

2023. október 5. 20:14

Minden ötödik gyerek válik iskolai zaklatás áldozatává, a korpával küzdők pedig különösen kitettek az erőszak ezen fajtájának. A Head&Shoulders és a Hintalovon Alapítvány ezért most közösen tesznek a probléma ellen.

Minden ötödik tinédzser iskolai zaklatás áldozata – derül ki a P&G által kezdeményezett, 2020-ban végzett nemzetközi tanulmányból. Eszerint a korpával küzdő tinédzserek kétszer nagyobb valószínűséggel válnak célponttá a közösségekben. A korpásodás szorongást, gátlásokat és stresszt vált ki belőlük, valamint hatással van a baráti kapcsolataikra és az önértékelésükre is. Emellett olyan tevékenységektől is visszahúzódnak, amit egyébként szívesen végeznének. A korpásodás ugyanakkor egy teljesen normális bőrállapot, amely minden második embert érint, és kezelhető is. Mégis, mint sok más dolog, a tévhitek és a megbélyegzés miatt az érintettek zaklatás forrásává válhatnak, ami iskolai környezetben egész életen át tartó hatással lehet a mentális egészségre.

A Head&Shoulders éppen ezért idén összefogott a Hintalovon Alapítvány NEMECSEK programjával az iskolai bántalmazás megelőzése érdekében. A márka a tavaszi első sikeres program eredményeként közel 2,5 millió forintot adományozott az Alapítványnak, szeptemberben pedig elindítja #nemfélvállról kampányát, melynek keretében további 6 millió forinttal segíti a Hintalovon Alapítvány munkáját.

“Hisszük, hogy az iskolai zaklatás és bántalmazás elleni küzdelem rendkívül fontos a gyermekek és környezetük jóllétének megteremtéséhez. Bízunk benne, hogy új programunkkal hasznos támogatást tudunk nyújtani a Hintalovon Alapítványnak, és saját erőforrásainkat és csatornáinkat is a megbélyegzés leküzdésére, valamint az oktatás, a tudatosság és a társadalom változásának ösztönzésére szeretnénk használni” – mondta Helene Graffner, a Head&Shoulders európai kommunikációs igazgatója.

Stáhly Kata, a NEMECSEK Program szakmai vezetője állítja, hogy az iskolai bántalmazás komoly gond, amely akár hosszútávon is befolyásolhatja, vagy meghatározhatja egy gyermek életét. Sokszor úgy tűnhet, hogy az csak néhány gyermek problémája, de valójában ilyen esetekben az egész közösség sérülhet. A felismerést és kezelést nagyban nehezíti, hogy ugyan az iskolában a szemünk előtt történik, sokszor mégsem látjuk. Az Hintalovon Alapítvány NEMECSEK Programjának fókuszában a megelőzés áll, hiszen nagyon sokat tehetünk az iskolai bántalmazás ellen.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

“Programunk a különböző gyerekekkel foglalkozó szervezetek - például óvodák, iskolák, sportegyesületek - biztonságos működését segíti. Egyrészt támogatást nyújtunk az adott intézménynek a saját gyerekvédelmi útmutatója elkészítésében, másrészt képzéseket, tréningeket, workshopokat tartunk a gyerekeket körülvevő felnőtteknek, hogy felkészültebbek és kompetensebbek legyenek a bántalmazás témakörében. Emellett rendszeresen készítünk online segédanyagokat, plakátokat, e-mail-kurzusokat a pedagógusoknak és a szülőknek” – nyilatkozza Vásárhelyi-Kiss Barbara, a NEMECSEK Program kommunikációs- és projektvezetője. Hozzátette, a Head & Shoulders kampányának köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy felhívják a figyelmet a bántalmazás megelőzésének fontosságára. Ezáltal még több szülőt, szakember válik érhetővé a témában.

Címlapi kép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem