A student concentrating and taking notes while working in a classroom with her classmates.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia rengeteg magyar szülőnek: a gyermekük jövője a tét

2022. szeptember 19. 10:43

Ismét a magyar diákok nyakán a a felvételi szezon, a középiskolák pedig sorra hozzák nyilvánosságra induló osztályaik listáját, illetve a leendő középiskolások és szüleik már utánanézhetnek a felvételi pontszámítási szabályainak is. Ezzel párhuzamosan a hetekben megindulnak a központi felvételi vizsgára felkészítő tanfolyamok is - az Eduline ezeknek nézett utána.

A legtöbb „offline”, vagyis tantermi előkészítőt a lap Budapesten találta, ahol különböző cégek különböző árakon kínálnak néhány hetes kurzusokat matematikából vagy magyar nyelvből. Van olyan cég, ahol egy szeptemberben induló, 15 hetes matematika felkészítő nyolcadik számára 87 ezer forintba kerül, ezt az összeget háromszor 29 ezer forintos tételekben fizethetik ki a szülők. Ugyanennél a cégnél egy 8 alkalmas magyar felkészítő ára 57 ezer forint.

A koronavírus-járvány miatt népszerűvé vált online kurzusokból is rengeteget találni, ezek ráadásul jellemzően olcsóbbak is, mint a hagyományos tanfolyamok. Az egyik oktatóközpont online tanfolyamáért például fele annyit kell fizetni, mint a tantermi, jelenléti kurzusért, így matekból 48 ezer forintos áron, magyarból pedig  35 ezer forintért kapnak feladatlapokat, videós magyarázatokat és online kvízeket, játékokat a diákok. 

A legdrágább, de talán a leghatékonyabb megoldás persze a magántanár. Találtak olyan oktatót, aki magyarból 5-6 ezer forintot is elkér egy 60 perces egyéni óráért, matekból pedig 4 ezer forint körül kezdődnek az áraik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?