18 °C Budapest
Már az iskolára készül az SMA-s Zente: így van most a nagybeteg kisfiú

Már az iskolára készül az SMA-s Zente: így van most a nagybeteg kisfiú

2022. január 28. 19:02

Már az iskolára készülnek az SMA-s Zente szülei. A 4 éves kisfiú külön fejlesztésre jár, és otthon is sokat foglalkoznak vele. A koronavírus-járvány sajnos elérte Zente óvodáját is, de a kisfiú és a szülők is jól vannak.

A Facebookon folyamatosan nyomon tudjuk követni, hogyan fejlődik Zente, az SMA-s kisfiú, aki 2019 őszén kapta meg a számára életmentő kezelést, amire több száz millió forintot gyűjtött össze az ország.

Az egyik legfrissebb poszt szerint szinte teljesen megszűnt a kisfiú nyelvremegése, és ugyan még csak 4 éves, szülei úgy gondolták, itt az ideje elkezdeni a felkészülést az iskolára.

Már most nagyon fontos kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni a dologra. Okos kisfiú, és nem szeretném, ha az írni tanulás kudarc lenne számára! Ez akár el is veheti a kedvét a sulitól ahová viszont kb. 20 évig akkor is járnia kell. Jár külön fejlesztésre (ergoterápia), mi pedig itthon sokat színezünk, gyurmázuk, pötyizünk, tésztát gyúrunk, segít főzni, van néhány “matatós” játéka, meg persze sok-sok puzzle, de ez utóbbit már eléggé unja szegény. Úgyhogy elkezdtünk építeni

– olvasható a posztban. Zente édesanyja azzal zárja a sorait, hogy a koronavírus-járvány sajnos elérte Zente óvodáját is, de szerencsére a kisfiú és ők is jól vannak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Facebook

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30