Havi 23 ezerbe is kerülhet a kollégium

Pénzcentrum
2013. augusztus 6. 09:34

Csak kismértékben nőttek idén a budapesti kollégiumi díjak, vidéken azonban szinte változatlanok az árak - írja a Napi gazdaság.

A felsőoktatási tanulmányaikat idén megkezdő diákoknak a fővárosi nagy állami egyetemek kollégiumaiban idén havi 9−24 ezer forintot kell fizetniük attól függően, hogy egy- vagy többágyas, régi vagy felújított szobába költöznek, illetve államilag támogatott vagy önköltséges szakon tanulnak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákotthonaiban tavalyhoz képest néhány száz forinttal drágábban, 9320 és 15 320 forint között alakul a tarifa. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem luxuskollégiumaiban 20 950−23 300, a régiekben 9300−11 650 forintot kérnek. A Budapesti Corvinus Egyetemnél sincs jelentős árváltozás: 9300−16 000 forintot kell fizetniük a leendő kollégistáknak.

Az intézmények összességében, mivel kevesebb hallgatót vettek fel, arányaiban több diák elhelyezését tudják biztosítani − közölte a lappal a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége. A csökkenő létszám miatt hosszú távon az intézményeknek felül kell vizsgálniuk és racionalizálniuk a férőhelyszámokat.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?