4 °C Budapest

Havi 23 ezerbe is kerülhet a kollégium

Pénzcentrum
2013. augusztus 6. 09:34

Csak kismértékben nőttek idén a budapesti kollégiumi díjak, vidéken azonban szinte változatlanok az árak - írja a Napi gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A felsőoktatási tanulmányaikat idén megkezdő diákoknak a fővárosi nagy állami egyetemek kollégiumaiban idén havi 9−24 ezer forintot kell fizetniük attól függően, hogy egy- vagy többágyas, régi vagy felújított szobába költöznek, illetve államilag támogatott vagy önköltséges szakon tanulnak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákotthonaiban tavalyhoz képest néhány száz forinttal drágábban, 9320 és 15 320 forint között alakul a tarifa. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem luxuskollégiumaiban 20 950−23 300, a régiekben 9300−11 650 forintot kérnek. A Budapesti Corvinus Egyetemnél sincs jelentős árváltozás: 9300−16 000 forintot kell fizetniük a leendő kollégistáknak.

Az intézmények összességében, mivel kevesebb hallgatót vettek fel, arányaiban több diák elhelyezését tudják biztosítani − közölte a lappal a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége. A csökkenő létszám miatt hosszú távon az intézményeknek felül kell vizsgálniuk és racionalizálniuk a férőhelyszámokat.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?