2019. január 16. szerda Gusztáv

Gulyás: nincs megegyezés a minimálbérről


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfót tartott csütörtökön. Szó volt a minimálbér-emelkedéséről, az ápolók, központi közigazgatásban dolgozók és a honvédelmi alkalmazottak és a rendészeti igazgatási alkalmazottak béremeléséről és arról, mikor kapnak a nyugdíjasok legközelebb Erzsébet-utalványt.

Jövőre 2,7 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak, ha az infláció magasabb lenne, akkor természetesen korrekcióra sor kerül majd - mondta Gulyás a csütörtöki Kormányinfón. Arról is beszélt, idén már nem számíthatnak a nyugdíjasok Erzsébet-utalványra, mivel azt megkapták már húsvétkor, de évente egyszer a jövőben is kapnak majd Erzsébet-utalványt az idősek.

Béremelésekről döntöttek

A kormány és az országgyűlés egy sor komoly béremelésről döntött:

  • Az ápolók bére négy év alatt 72%-kal emelkedik, ezzel 2012-22 között háromszorosára emelkedik a bérük.
  • A központi közigazgatásban dolgozók átlagosan 30%-kal kereshetnek többet januártól.
  • A honvédelmi alkalmazottak és a rendészeti igazgatási alkalmazottak esetében is 25% feletti béremelkedés lehet.

Marad a túlóratörvény

Nincs érdemi társadalmi tiltakozás ezzel a törvénnyel szemben, a szakszervezetek a saját jogkörüket védik - mondta Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, hogy szóba kerülhet-e a rabszolgatörvény visszavonása, módosítása akár rendkívüli parlamenti ülésen.

Lesz minimálbéremelés, de nem tudni, mekkora

"Egyet tudok biztosan kijelenteni: emelkedni fog a minimálbér jövőre. Erről a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell megállapodniuk, ezt a megállapodást a kormány jóvá fogja hagyni. Azonban ha nincs mód a megegyezésre, akkor a kormány kész dönteni a 2019-es minimálbérről" - válaszolja újságírói kérdésre Gulyás Gergely, aki arról is beszélt, a kormányülésen nem volt terítéken az új állami nyugdíjkötvény ötlete, de a gazdasági kabinet tárgyalt róla, kormánydöntés egyelőre nincs.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 14,49%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 20 213 forintos törlesztőt (THM 15,62%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Minden nap találkozol vele a boltokban: nem is gondolnád, hogy rákkeltő
Meddőséget, autizmust, koraszülést is okozhat - miért nincs még betiltva?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS