15 °C Budapest
Ennyi pénzen ülnek a leggazdagabb magyarok: elképesztő számok láttak napvilágot

Ennyi pénzen ülnek a leggazdagabb magyarok: elképesztő számok láttak napvilágot

2023. január 27. 09:45

Továbbra is borúlátóak a privátbanki vagyonra ható kockázatok kapcsán a hazai szolgáltatók, ugyanakkor szintet ugrott tavaly a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon azzal, hogy meghaladta a 8000 milliárd forintot - számol be a Portfolio.  

A korábbi években megszokotthoz képest 2022-ben visszafogottabb vagyonbővülést lehetett megfigyelni a privátbanki szektorban. A kihívásokkal teli év ellenére a szolgáltatóknál figyelemre méltóan tudott bővülni egy év alatt az ügyfélszámlaszám, a 2021. év végi 53,4 ezerről 57,35 ezerre december végével bezárólag, ami egy év alatt 7,4%-os, fél év alatt pedig 1,7%-os növekedés - derül ki a  Portfolio friss Privátbanki Felméréséből. 

Arra is fény derült, hogy csak egy szerényebb növekedést láthattunk tavaly a privátbanki vagyonnál, ami szokatlan az elmúlt évek kiemelkedő vagyonbővülése után, ugyanakkor mutatja, hogy a privátbanki vagyont is meg tudják viselni a makrogazdasági és geopolitikai történések, vagy éppen a forint jelentős gyengülése.

A legnagyobb vagyont továbbra is az OTP Private Banking kezeli 2639 milliárd forinttal, ami éves szinten 1,4%-os, féléves szinten pedig 3%-os vagyonbővülést mutat. Egyre kisebb azon ügyfelek aránya, akiknek a szolgáltatók adatközlése szerint 50 millió forintnál is nagyobb vagyonuk van, ami összefügghet azzal, hogy némely szolgáltató lejjebb tette az utóbbi 1-2 évben a belépési limitjét (ezt egyelőre más szolgáltatók limitemelései még nem tudták ellensúlyozni). December végén arányuk 72%-ot tett ki.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 14:20
A harminc éves múltra visszatekintő NATPE több mint 400 vásárlót vár Budapestre idén júniusban a lin...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?