9 °C Budapest
Picture of the MKB Bank sign on their agency for Szeged in Hungary. MKB Bank is the fourth-biggest commercial bank in Hungary

Fontos bejelentés érkezett: drasztikus változások várnak a Budapest Bank és az MKB magyar ügyfeleire

2022. március 26. 11:33

Április első napjaiban a Budapest Bank és az MKB Bank március 31-i egyesülése miatt több mint 1,3 millió ügyfél változásokat tapasztal az informatikai átállás miatt - írta a szombati Magyar Nemzet.

Emlékeztettek, a két hitelintézet a Magyar Bankholding részét képezi, és az egyesült bankhoz 2023 második negyedévében a Takarék-csoport is csatlakozik. A Magyar Bankholding azt közölte a lappal, hogy az egyesült MKB Bank Nyrt. április 2. és 4. között bankszünnapot tart az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások miatt. Ekkor a korábbi Budapest Bank és az MKB Bank fiókok zárva lesznek. Az ügyfelek az átállási hétvégével kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonataikhoz csatolt levelek mellett a bankok minden fórumán és elérhetőségén tájékozódhatnak.

A budapestbank.hu weboldal április 1-jétől nem lesz elérhető, arról automatikusan átirányítják az ügyfeleket az mkb.hu oldalra. Április 2-án és 3-án az ügyfelek az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások terén leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket tapasztalhatnak. Az azonnali átutalási megbízások benyújtására sem lesz lehetőség bizonyos időpontokban. A beérkező megbízások jóváírása után azonban a beérkező összegekhez azonnal hozzá lehet férni betéti és hitelkártyával.

Április 4-én a pénzforgalom és a kártyahasználat is a megszokott módon működik majd. Az ATM-ek működésében április 1-jén reggel hét óráig legfeljebb néhány perces kiesések lehetnek, egyéb időszakokban a készpénzfelvétel zavartalan lesz. A POS-terminálokon keresztül a fizetés a betéti és a hitelkártyákkal is mindvégig működik. Az internetes betéti és hitelkártyás tranzakciók teljesítésében viszont folyamatosan lehetnek fennakadások, leginkább a digitalizált kártyák esetében, ezért érdemes a plasztikkártyát használni. A Mobilbank szolgáltatásban ugyancsak várhatók fennakadások, és a TeleBank is csökkentett funkcionalitással lesz elérhető - írta a lap.

Az egyesült MKB Bank a jövő hónaptól 66 városban összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen. Az egyesült pénzügyi intézmény az indulásától teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát kínál majd, azonos árazással és értékajánlattal. A korábbi Budapest Bank fiókok és kommunikációs felületek arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működik tovább - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem