2020. augusztus 3. hétfő Hermina
HR Centrum

Kifakadt az ország tanára: a gyerekeknek nincs jövőjük a helikopterszülők miatt


Ezek voltak 2018 42. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes cikkajánlókra.

Kifakadt az ország tanára: a helikopterszülők miatt nincs jövője a gyerekeknek

Jocó bácsi, azaz Balatoni József, a XV. kerületi Kontyfa Általános Iskola tanára nem egy hétköznapi pedagógus. A köztudatba egy tévés vetélkedő által robbant be, diákjai iránti szeretete és az oktatás megreformálására irányuló törekvései miatt hamar nagy népszerűségre tett szert. Az azóta regényíróvá avanzsált történelemtanár a Portfilio Öngondoskodás 2018 című konferenciaájának nyitóvendégeként ezúttal a diákok öngondoskodásáról beszélt.

Kiadták a vészjelzést: komoly életveszélyben lehet, aki családi házban él

A hazai nagyjából négymillió lakóingatlanból 70 százalék renoválásra szorul, 10 százalékuk egyenesen életveszélyes állapotban van, menthetetlen, ezért bontásra vár. Az épületszerkezetek és a hőszigetelés tekintetében a legégetőbb a probléma. Ugyanakkor, aki megcsináltatja, az minőségi anyagokat választ a régi megoldások helyett.

Ez az üzletek nagy trükkje: fel sem tűnik, hogy húznak le vásárláskor

Rengeteg embernek lapul valamilyen hűségkártya a tárcájában. A magyar vásárlók kifejezetten szeretik használni ezeket, gyűjtögetik a pontokat, kihasználják a kedvezményeket, mert úgy érzik, így sokat spórolhatnak. De mit nyernek ezzel az üzletek? Valóban elég egy hűségkártya, és az azzal járó kedvezmények, hogy az emberek lojálisak legyenek egy adott üzlethez vagy benzinkúthoz? Tényleg több vevőt tudnak becsalogatni így az áruházak? Ennek jártunk utána.

Így élnek a leggazdagabb magyar nyugdíjasok: van igény a luxusapartmanokra

A születéskor várható élettartam növekedése, az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés mind közrejátszik az időskorú népesség arányának növekedéséhez. Ahogy a világ nyugati felére, úgy Közép-Európára és Magyarországra is az elöregedő társadalom a jellemző. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre égetőbb kérdés az idős emberek gondozása. Sok nyugdíjas, aki szellemileg ép, és korához képest aktív életet él ugyanis nem akar idősek otthonába menni, tartósan beteg vagy szellemileg leépült idősek mellé, viszont már szüksége van némi segítségre a hétköznapok folyamán. Számukra lehet ideális megoldás a nyugdíjasház. Ha viszont valaki be akar kerülni, nem árt, ha magas a nyugdíja és van több millió forintja, amiből ki tudja fizetné a belépési díjat vagy használati jogot.

Pörögnek a pesti bérletautomaták: kaszálnak az ügyeskedők is

Lassan, de biztosan a gépek veszik át a dominanciát a jegyértékesítésben. A BKK-tól kapott adatokból az is kiderült, hogy az utasok egyre szívesebben vásárolnak bankkártyával az automatákból, amelyek éves szinten több tízmilliárdos forgalmat bonyolítanak. A nagy pénzforgalom meghozta a bűnözők kedvét is, akik előszeretettel fosztogatják az automatákat. A BKK igyekszik hatékonyan védekezni.

Félmillió magyar nő érintett: észre sem veszik, hogy családtagjuk semmizi ki őket

Az utóbbi években egyre többször hallani a családon belüli erőszakról, azonban a pénzügyi bántalmazásról kevés szó esik. Pedig sokakat érint. Egy négy évvel ezelőtti felmérés szerint a magyar nők 13 százaléka élt át élete során olyan gazdasági bántalmazást, amelynek része volt a munkavállalás megakadályozása illetve az anyagi döntésekből való kizárás. Azzal kapcsolatban még becslésekbe sem bocsátkoztak az általunk megkérdezett szakemberek, hány férfi élhet pénzügyi bántalmazás áldozataként. De mi is pontosan a gazdasági erőszak? Mik azok az intő jelek, amikre érdemes figyelni és lépni kell? Egyáltalán hogy lehet kilépni egy ilyen bántalmazó kapcsolatból? Ennek jártunk utána.

Kamatháború dúl a magyar bankoknál: durva akciókkal várnak ősszel

A személyi kölcsönök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakossági hitelek között. A könnyű hozzáférhetőség miatt nem meglepő, hogy sokan választják ezt az opciót rendkívüli kiadásaik fedezésére. Megvizsgáltuk a Magyarországon elérhető legjobb személyi kölcsön ajánlatokat törlesztőrészlet szerint, és arra jutottunk, hogy az ügyfeleknek nem feltétlenül a nagy bankok felé kell fordulniuk, ha gyorsan hitelre van szükségük. Azokat az ajánlatokat vizsgáltuk, ahol nem szükséges korábbi ügyfélnek lennünk, azaz nincs szükségünk bankváltásra. Mindenképp érdemes előre informálódni, az egyes termékek között ugyanis jelentős eltérések lehetnek. A Pénzcentrum kalkulátorával te is könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

Még nem késő: filléres ajánlatok az előttünk álló hosszú hétvégékre

Két hosszú hétvége is áll előttünk, ilyenkor mindig megnő az érdeklődés a hazai és a népszerű külföldi szállások iránt, melyek azonban a kiemelt időszakban szinte kivétel nélkül emelt árakkal dolgoznak. Aki még csak most tervezi az őszi utazást, esetleg síelni menne a családdal, azoknak összegyűjtöttünk pár remek lehetőséget.

Ezeket a használt autókat veszik a legtöbben 3 millió alatt

Továbbra is jól teljesít az autópiac, amit javarészt a használt gépjárművek adás-vétele pörget. Ez nem véletlen: miközben Magyarországon még a legolcsóbb új autók is 2-3 millió forintba kerülnek, addig a magyarok többsége ennél kevesebb pénzből szeretné letudni az autókérdést. Nagyon nem mindegy azonban, hogyan választunk, a használt autók piacán ugyanis nagyon óvatosnak kell lennünk. És akkor a finanszírozásról még nem is beszéltünk. Összeszedtük a legfontosabb gyakorlati és pénzügyi tanácsokat, hogy ne járjunk pórul a neppernél.

Sokat bukhatnak a külföldön dolgozó magyarok: megsarcolják a pénzüket

Szinte minden magyar családban van olyan tag, aki tartósan, vagy átmenetileg külföldön dolgozik. Ők jellemzően a kint megkeresett jövedelmükből az itthonmaradtakat is igyekeznek támogatni, rendszeresen utalnak haza pénzt - különféle devizákban. Sokan azonban nem a legolcsóbb módszerekkel küldik Magyarországra a pénzt, ezért súlyos ezreket is veszíthetnek a tranzakciókon.

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: szinte az egész világon elfogadják

Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, ám ezt nem élvezheti mindenki ugyanolyanon mértékben. Egyes útlevelek ugyanis jóval nagyobb szabadságot nyújtanak másoknál. A magyar útlevél például a 10. helyen helyezkedik el a jelenlegi világranglistán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az irat birtokában 180 célállomásra lehet elutazni vele vízumkötelesség nélkül.


    


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Könnyen becsaphatják az ügyfeleket a csalóka kamatok: erre nagyon figyelj oda
Százezreket is el lehet tapsolni egy rossz döntéssel.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 08. 03. 08:29
A saját tőke emelése

A saját tőke emelésére jellemzően két ok miatt kerül sor. Vagy kötelező a tőkeemelés,...

hrdoktor
2020. 08. 03. 05:01
Queen-hatás az irodában: ha sok erős egyéniség van összezárva

Egy átlagos munkahelyen is előfordul, hogy a Queen együtteshez hasonlóan több tehetséges, kreatív...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

legacykft
2020. 07. 31. 09:00
A delegálás 5 szintje

Egy tanulságos történet arról, hogy hogyan adhatunk bizalmat vagy áshatjuk alá a motivációt egy...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

vezetoi-coaching
2020. 07. 21. 13:19
“10-et letagadhatnál!”, “50 az új 30”, “70 az új 50”...

Nézzünk egy kicsit ezek mögé... “a letagadhatnál X évet”, ezt én magam is hallottam néha...

laskainelli
2020. 07. 19. 19:38
Bízhatok még benne, ha már egyszer megcsalt?

A tartós párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a két fél sérüléseket szerez egymástól....

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos