23 °C Budapest
Cost of living, growing expenses on everyday spendings scale money balance

Kitálalt Balogh Petya: "Oké, hogy van pénzem, de nincs semmi másom"

2024. május 8. 13:43

Balogh Petya, a Cápák között egyik befektetője, üzletember a munkamániájáról beszélt a Három igazság új adásában, és arról, ez hogy hatott ki a magánéletére. A milliomos vállalkozó szerint nem létezik a munka és magánélet közötti egyensúly.

"Én egész életemben munkamániás voltam" - mondta el Balogh Péter, aki a Három igazság legújabb epizódjának vendége volt. A milliomos vállalkozó arról is beszélt az adásban, milyen válságba sodorta a cégeladás az életét, hogyan ment rá a házassága a munkamániára és hogy visszatekintve mit gondol a munka és magánélet egyensúlyáról. "Nem gondolom azt, hogy tudtam minta férj lenni vagy mintaapa lenni" - vallotta be.

"Szerintem együtt jár a maga a cégeladás önmagában egy hihetetlen személyes válsággal. Mert oké, hogy van pénzem, de nincs semmi másom" - mondta el a műsorban Balogh Petya szoftverfejlesztő, üzletember, a Cápák között című műsorból ismert "cápa". A befektető elsimerte, hogy fontos a pénz, ms megvan a helye az életében, de mégis megviselte a cég eladása. "Én egyszerűen szerettem dolgozni, mai napig nagyon szeretek dolgozni, szeretek értéket teremteni, hasznosnak lenni, olyasmit csinálni, amire büszke lehetek. És aztán az ember amikor eladja, akkor akkor eladja az összes álmát vele" - hangzott el a műsorban. A befektetőnek újra ki kellett találnia, hogy "ki vagyok én, miért kelek fel reggel?", elmondása szerint nehéz időszak volt.

A tönkrement házassága kapcsán Balogh Petya azt mondta, hogy ezt Jack Welch, a General Electric vezérigazgatója fogalmazta meg: nincs olyan, hogy work-life balansz. Valójában döntések vannak, és ezeknek a következményei.

Balogh Petya arról is beszélt, mit gondol a mesterséges intelligenciáról. "Szerintem mindenben, ahol az agyunkat használva szellemi terméket állítunk elő, mindenben már most kezd jobb lenni és hamarosan sokkal jobb lesz nálunk" - mondta el a befektető, aki nem különösebben aggódik emiatt. Azt fejtegette, hogy amíg korábban nem tudott bárki olyan képeket, szövegeket, zenéket olyan minőségben előállítani, mint most a mesterséges intelligencia segítségével képes, ez válik általánossá. Viszont "van egy kifejezésünk a társadalomban arra a minőségi szintre, amit mindenki tud. Ezt hívjuk gagyinak", mutatott rá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hogyha mindenki ugyanolyat tud, akkor az nem lesz érték. Mert az lesz az új gagyi. A közel jövőnek a gagyi szintje sokkal magasabban van mint a mai felső polcos minőség, de az ugyanúgy gagyi lesz, ha mindenki ugyanazt tudja szállítani

- mondta az ütletember. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem