2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta
HR Centrum

Berki Krisztián százmilliós vagyona: újabb titkok derültek ki

  • 2014. március 22. szombat 13:02

Berki Krisztián lazán és olykor hihetetlen nemtörődömséggel beszélt vagyonáról Hajdú Péter Frizbi című műsorában. Úgy utalva milliós kiadásaira, mint ahogy más egy közértbeli vásárlást ír le. Haknizásaiért (amikor megnyitókon, klubokban vállal fellépést) kapott száztízezer forintos fizetését például úgy emlegette mint fagyipénzt. Pedig ez akkora összeg, amit sokan egy hónap alatt sem keresnek meg, nemhogy egy este alatt.


A műsorban Hajdú Péter is megrökönyödött Berki stílusán, és polgárpukkasztónak nevezte vendége viselkedését: egészen pontosan azt, amikor egy nap leforgása alatt húszmilliót szórt el, megörvendeztetve magát egy luxusautóval és egy értékes órával. De Berki elmondása szerint nem kérkedni akar ilyenkor napi költségével, csupán annyi történt az ominózus napon, hogy elindult vásárolni a szabadnapján, és az így végződött.
Egyébként ez a két tétel egy meglehetősen nagy vagyont gyarapított: az óra, amit a műsor során viselt, például több mint tíz millió forint. Berkinek összesen két tízmilliós és hat darab ötmillió forint körüli órája van, azaz körülbelül ötvenmillió forintja van csak órákban. Ezekkel folyamatosan kereskedik, pénzt keres az adásvételükkel. Az autóparkja is igen értékes: azokban jóval több pénze áll, mint órákban. Ezeken is keres: gyakran bérbe adja őket. Legdrágább autója hatvanmillió forint. Berki azt is bevallotta, hogy tartósan külföldön tartózkodó magyar állampolgár, hiszen így kedvezőbb adózási feltételek vonatkoznak rá. Amerikába van bejelentve, ott van vállalkozása és ingatlana is. Nagy kérdés, honnan van ennyi pénze. Berki állítása szerint jó mentorai voltak, akik megtanították, hogyan kell a pénzzel bánni. Pénzt kapott tőlük, és eleinte ugyan fogták a kezét, később már egyedül gazdálkodott és forgatta a pénzüket. A mai napig megkeresik befektetők, és használják a tudását.Összvagyonát "csak" (ő használja ezt a szót) pár száz millióra becsüli. De nem érdekli, és nem is érdekelte soha, mennyi pénze van. Nem érdekli, mert van neki, és úgy szórhatja el, ahogy nem szégyelli. Míg ő ennyi pénzből él, a magyarok harmadának még ételre sincs elég pénze. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) országai között Magyarországon vannak a harmadik legtöbben azok, akiknek még az ételvásárlás is anyagi gondot okoz. Az általuk végzett felmérés során a kérdés úgy szólt, "Volt-e az elmúlt 12 hónapban olyan alkalom, amikor nem volt elég pénze élelmet vásárolni magának vagy családjának?" A magyarok 30,8 százaléka adott a válaszra igent, ennél többen csak Törökországban és Mexikóban. A magyar adat különösen jelentősen romlott 2006/2007 óta, akkoriban ugyanis az arány még csak 17 százalék körüli volt.

KATTINTS! A magyarok harmadának nincs elég pénze ételre

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 07. 03. 16:36
A kritikai gondolkodásról...

A kritikai gondolkodás, ha nincs is kiveszőben, ritka... az nem kritikai gondolkodás, ha senkinek...

legacykft
2020. 07. 03. 09:00
A mondat, ami mindenféle szerepedben gátol

Van egy mondat, amit ha eleget mondogatsz magadnak, meggátolhat abban, hogy sikeresen töltsd be a számodra...

perfekt
2020. 07. 01. 08:43
Az új társadalombiztosítási járulék

Annak ellenére, hogy a magánszemélytől levonandó egyéni járulékok mértékében nem történik...

jobangel
2020. 06. 30. 15:30
A fizetési igényről másképp: tárgyalj róla!

Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben...

ajovomunkahelye
2020. 06. 29. 14:44
Új feladatok és nehézségek várnak a vezetőkre

A koronavírus-járvány az FMCG (Fast-Moving Consumer Goods), vagyis a gyorsan forgó fogyasztási cikkek...

hrdoktor
2020. 06. 29. 04:59
Üss vagy fuss – avagy miképp lehet segítségünkre vagy éppen terhünkre a stresszreakció?

A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk...

tippekafejvadasztol
2020. 06. 19. 11:23
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk