Sale of Christmas trees. Beautiful Christmas trees in pots are sold at Christmas market.

Lehidalsz, milyen jól fizet a fenyőfa árulás: rengeteg embert keresnek, 100 ezres fizud lehet hetente

2023. november 21. 16:03

Az ünnepi szezon indulásával elindulnak a szezonális diákmunkák is. Az Auchan az országban több helyen is keresnek diákokat favásárba doldozni. Ha valaki nagyon elszánt és nincsen sok órája az egyetemen akár hetente 110 ezer forintot is megkereshet, napi 8 óra munkával. Több műszakból is lehet választani, elég akár 10-kor kezdeni, de nem árt ha a jelentkező bírja a hideget és jó az állóképessége. 

Most, hogy közelednek az ünnepek, a szezon számos ideiglenes munkának ad teret, legfőképpen a fiatalok körében. A boltok, vásárok örömmel fogadják ilyenkor a lelkes szja mentes diákmunkásokat, hogy besegítsenek a megnövekedett vásárlói magatartás okozta plusz munkákba. Egy korábbi cikkünkben az őszi diákmunka körkép kapcsán szakértők erősítették meg, hogy a nyári diákmunka szezon után a másik legforgalmasabb időszak a karácsony környékén körvonalazódik.

Az év végi hajrában az áruházi munkák is előtérbe kerülnek, ahová középfokú tanulmányokat folytató diákok is be tudnak kapcsolódni: ezek közé tartoznak például az árufeltöltői, pénztári, bolti eladói munkák. Az ilyen rugalmas, alkalmi jellegű diákmunkákban akár pár hetet is lehet vállalni, nem kell hosszabb távra elköteleződni

– fejtette ki korábbi cikkünkben a Mind-Diák Szövetkezet elnöke, Göbl Róbert. De az áruházi munkák mellett számos olyan pozíció van, ami részmunkaidőben végezhető, tehát jobban órarendbe illeszthető, de ugyanakkor nagyobb rugalmasságot igényel és könnyebb fizikai munkának számít. Erre jó példák a Mind-Diák oldalán található hirdetések, melyet a francia nemzetközi kiskereskedelmi csoport és multinacionális vállalat, az Auchan tett közzé. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk november végétől az áruház megnyitja élő favásárt, ha van olyan család, aki egész decemberben kellemes fenyőillatban szeretné tölteni az adventi készülődést, akkor lehetőséget biztosítsanak számukra. Ehhez viszont árusokra van szükség, és segítőkre, akik készségesen rendelkezésre állnak a fa kiválasztásától egészen az elvitelig minden munkafolyamatban. Az áruház diákmunkások jelentkezését várja, mind a fővárosban és Szegeden is fenyőfa árus és segítő pozíciókba.

Budapesten a III. kerületi üzletükbe és Budaörsön keresnek 18.életévüket betöltött, de passzív vagy aktív hallgatói jogviszonnyú, jó fizikummal rendelkezők jelentkezését áruházi segítő pozícióra fenyőfavásárba. Az munka december 8.-án indul és egészen karácsonyig lehet végezni, a feladatok közzé tartozik segédkezés a fenyőfa-árusításban (a fák mozgatása, átadása áruházi munkatárs segítségével történik) és a vevők tájékoztatása. Hétfőtől vasárnapig három idősávból lehet választani:

  • 08:00-16:00
  • 10:00-18:00
  • 12:00-20:00.

Egy héten pedig minimum 2-3 napot kell elvállalni, órában megadva pedig minimum 16-24 órát. A fizetést illetően hétköznap 1800 forint óránként, de ha hétvégét tud vállalni valaki, akkor 2400 forint adnak oda egy óráért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tehát ha csak hétköznap dolgozik valaki akkor akár hetente 72 ezer forintot is hazavihet, míg, ha hétvégét is vállalunk hozzá akkor 110 400 forintot is kereshet rajta egy fiatal (ha 25 év alatti az szja mentesség miatt ennyit kap kézhez is).

Szegeden is található egy hasonló állás, bár az már komolyabb munkának tűnik, mivel a munkakörbe olyan feladatok is tartoznak, mint a fenyőfa árusítása, becsomagolása hálóba, a vásárlók szívélyes fogadása, kiszolgálása és tájékoztatása, sőt még a pénztárgép kezelése is. Az elvárások között itt is a 18.életév betöltése, a passzív vagy aktív hallgatói jogviszonnyal megléte, valamint a jó állóképesség került megjelölésre a legfontosabbnak, a jó kommunikációs készség mellett. A munkaidő is több, mint a budapesti 3.kerületi üzletnél megadott, itt a minimum a 20 óra hetente és hetente 3-4 műszakot is vállalni kell. Valamint ebben a munkakörben betanításra is sor kerül november 27-én vagy november 28-án 13 és 17 óra között.

Azonban hiába tűnik többnek a munka és kell nagyobb felelősséget vállalni a hétköznapi órabér mégis alacsonyabb, mint a budapesti favásárban, 1700 forintot lehet keresni óránként, cserébe hétvégére ezt emelik 2550 forintra is. Szóval egy héten itt, csak hétköznapok vállalásával 68 ezer forintot lehet keresni, míg hétvége vállalásával együtt már 108 800 forintot adnak bruttó, ami ugyanúgy szja mentesek esetén a nettó értéket is jelenti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm