20 °C Budapest
Valencian Community, Valencia, Spain. October 2018. Bus driver driving on a secondary road.

Kapkodnak a magyarok ez után a fizetett tanfolyam iránt: 700 ezres fizut ígérnek, ha sikerül elvégezni

2023. szeptember 19. 15:28

Már csaknem hatvanan kezdték el a BKV új, B kategóriáról induló autóbusz-vezetői tanfolyamait. A képzésekre folyamatosan lehet jelentkezni. A BKV Zrt. idén szeptemberben az elsők között kezdte meg azt a jogszabály által lehetővé tett képzést, amelyben a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők már közvetlenül – a C kategóriás képzést átugorva – szerezhetik meg az autóbusz-vezetéshez előírt D kategóriás jogosítványt - közölték.

Az első tanfolyamokon mintegy 60 embert iskolázott be a BKV, így a még szeptemberben induló képzésekkel együtt ez a szám a hónap végére meghaladhatja a 80 főt. A járművezető tanulók – munkaszerződéssel – 5-6 hónap alatt sajátíthatják el a szükséges ismereteket, hogy a későbbiekben erősítsék a BKV képzett járművezetői állományát.

Emellett a C kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők részére is folyamatosan, havonta indítja a D-s képzését a cég, amely - a teherautós jogosítvánnyal már megszerezett ismeretek miatt - csaknem egy hónappal rövidebb, mint azoké, akik B kategóriás jogosítvánnyal jelentkeznek. A trolibusz ágazatban is folyamatos a képzés, ahol szintén munkaviszonnyal, trolibuszvezető tanuló pozícióban szerezhetik meg a jelentkezők B kategóriás jogosítvány birtokában a trolibuszvezetéshez szükséges szaktudást.

A BKV-nál a járművezető tanulók tanulmányaik idejére nem csupán fizetést, hanem a tanfolyamok moduljaihoz kapcsolódóan bruttó 150.000 Ft/modul sikerdíjat is kapnak, ami (D+TR+GKI esetén) akár a bruttó 1.050.000 forintot is elérheti. A képzett autóbusz- és trolibuszvezetők átlagos bruttó keresete már 730.000 forint.

A BKV Zrt., mint Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatója a nyugdíjba vonulók, a pályaelhagyók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatásának bővítésére tekintettel az autóbusz és trolibusz ágazatában továbbra is várja a járművezetők jelentkezését, és kínál nekik – akár átképzéssel is – stabil, hosszútávú foglalkoztatást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem