20 °C Budapest
Group of young adults, photographed from above, on various painted tarmac surface, at sunrise.

Itt van a magyar munkahelyek rangsora: 2021-ben ezek a cégek a legnépszerűbbek

MTI
2021. május 22. 15:03

A Samsung lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint - közölte a Randstad Hungary pénteken. A Randstad Employer Brand Research 2021 felmérés eredményei alapján nyolcadik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat: a tavalyi győztes LEGO idén a második helyen, a Mercedes pedig a harmadik helyen végzett. A legismertebb munkaadónak járó címet a Tesco vehette át. A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte a telekommunikációs ágazat és az üzleti szolgáltatási szektor, a munkavállalók ezeken a területeken helyezkednének el a legszívesebben. 

A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora szinte változatlan az elmúlt évekhez képest. Továbbra is a fizetés a legfontosabb szempont, a második helyen áll a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás.

Arról is beszámoltak, hogy míg az előző évi felmérésben a ténylegesen munkaadót váltók és a váltást tervezők aránya is magasabb volt az európai átlagnál, ami azt jelzi, hogy a hazai munkaerő kimondottan mobilis, addig ezekben az értékekben jelentős csökkenést tapasztaltak 2021-ben. Az idei kutatásban a megkérdezetteknek csak 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt fél évben munkahelyet váltott, 28 százalék pedig jelezte, hogy a következő 6 hónapban váltani készül.

Az adatok szerint a tavalyi lassulást követően idén, a helyzet normalizálódásával ismét számítani lehet a fluktuáció növekedésére.

Az idei kutatásban azt is vizsgálták, hogy az elmúlt több mint egy évben a pandémiás helyzet hogyan hatott a hazai munkavállalókra. A megkérdezett magyarországi dolgozók valamivel több mint kétötöde nyilatkozta, hogy a vírushelyzet hatására megváltoztak munkakörülményei (ez jelenthet például több vagy kevesebb munkaórát vagy kényszerszabadságot is), míg 55 százalékuk szerint nem változott jelentősen a helyzete.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Randstad Employer Brand Research a világ legátfogóbb független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás a 18-64 éves korosztályból mintegy 190 000 válaszadó véleményét gyűjti össze 34 piac 6493 vállalatáról. Magyarországon több mint 7600 ember vett részt a kutatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Leépítés jöhet a Tescónál

Újabb leépítés jöhet a Tescókban a Magyar Idők keddi száma szerint. A lap a brit anyavállalat belső köreiből megtudta: nem csupán a szigetországban vált kívánatossá...

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24