Lebukott az olasz étteremlánc: ennyit fizetnek a mosogatóknak Budapesten

Lebukott az olasz étteremlánc: ennyit fizetnek a mosogatóknak Budapesten

2018. december 12. 14:30

Egymásra ígérgetnek a hazai olasz étteremláncok, hogy valahogy kompenzálják a munkaerőhiányt. Most a Bellozzo adott fel hirdetést, amelyben munkatársakat keresnek számos pozícióra. Garantált béremeléssel, bónuszokkal és ingyenes konditerem használattal próbálják magukhoz édesgetni a jelentkezőket. Korábban a versenytárs Vapianonál találtunk rengeteg álláshirdetést, ők is igyekeznek feltölteni az üres helyeket.

Instagram-hirdetésben keres munkatársakat a Bellozzo nevű olasz étteremlánc, amely már Magyarországon is több helyen elérhető. A közösségi médiában megjelent felhívásban legkevesebb nettó 161 ezres fizetést kínálnak a jelentkezőknek.

A hirdetés a cég karrier oldalára visz, itt megtudható, hogy három pozícióba is keresnek dolgozókat. A fent említett 161 ezres fizetés az éttermi dolgozókra vonatkozik, ezt a három hónapos próbaidő után automatikusan megemelik - nem írják mennyivel. Emellett 40 százalékos műszakpótlékot adnak a 18 óra utáni munkavégézésért, és rugalmas beosztást is ígérnek. Napi egyszer ehetnek is a dolgozók a Bellozzoban, és 50 százalékos kedvezményt is adnak ezen felül az éttermekben. Ígéretük szerint mindent megtanítanak, munkaruhát is adnak. Olyanok jelentkezését várják, akiknek legalább 8 általános iskolai végzettségük van, jó az állóképességük, és egyebek mellett a hétvégi munka se okoz gondot.

Hasonló feltételekkel feketemosogatónak is lehet jelentkezni. A fizetés és a beígért emelés is ugyanez.

Legalább középfokú végzettségű, tapasztalattal rendelkező embereket keresnek üzletvezető-helyettesi munkakörbe. Nekik bruttó 300 ezer forintot, cafetériát és jutalmat kínálnak, emellett teljesítménybónuszt. A napi étkezés itt is megvan és a félárú Bellozzo-kedvezmény is. Emellett 20 százalék kedvezményt is adnak a Burger Kingbe. Plusz korlátlan, ingyenes konditerem használatot, képzéseket, tréningeket.

Persze ezért többet is várnak el: a honlapon számos feladatot sorolnak fel az alapanyag rendelésőt, a tisztaság ellenőrzésen és a kiszolgálás minőségének biztosításán át egészen a beosztások készítéséig. Emellett a gépek, berendezések apróbb hibáit is ki kell tudni javítani, és egyéb adminisztrációs feladatokat végezni.

A versenytársnál is beütött a munkaerőhiány

Korábban, szintén az Instagramon futottunk olyan hirdetésbe, amelyben a szintén olasz ételeket kínáló gyorsétteremlánc, a Vapiano keres számos pozícióra munkatársakat. Nem csupán a konyhába és az éttermekbe keresnek embert, de az éttermet támogató háttértevékenységek közt is akad üresedés. Ahogy az más, hasonló esetekben is jellemző, a munkabért itt is feltüntetik a hirdetésben.

A Vapiano dolgozójaként a meghirdetett pozíciókban 150-192 ezer közötti nettó fizetésre számíthatunk. Mindemellett a munkavállalók megtarthatják a borravalókat, ahogy meleg étkezést is biztosít számukra a vállalat. A "stabil, bejelentett" munkahely is szerepelt az étterem állásajánlatában. A munkaidő napi 8 óra, heti öt nappal, több műszak vállalása ugyanakkor feltétel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mindenhol nagy a baj

A vendéglátóipart kiemelten sújtja a munkaerőhiány, gyakorta találhatunk éttermek ajtajára kifüggesztett hirdetéseket, amelyben szakácsokat, pincéreket keresnek. Nem egyszerű a vendéglátósok, éttermek helyzete, ugyanis a környékbeli országokban is két kézzel kapkodnak a szektor munkavállalói iránt, jellemzően magasabb fizetéssel. Nemrég mi isírtunk róla, hogy egy osztrák McDonald'sban háromszor annyi fizetést kínálnak, mint Magyarországon.

Tavaly ősszel az egyik hazai éttermük kirakatában elhelyezetthirdetés szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint.

Ennél idén már többet fizetnek. Az egyik álláskereső portálon talált hirdetés szövege szerint a Soroksári úti Mekiben éttermi munkatársként havi nettó 140 000 forintot lehet keresni már a kezdetektől (egy teljes ledolgozott hónapban a személyi alapbér, a pótlékok és a béren kívüli juttatás együttes összege minimum nettó 140 000 forint), ami még tovább növekedhet nettó 160 000 forintig.

A McCafé munkatársaként szintén minimum nettó 140 ezres fizetést lehet keresni, és pótlékokkal feltornázható az összeg 160 ezer forintig.

Az egyik Facebook-csoportban bukkantunk egy álláshirdetésre, mely szerint Bécs 15. kerületében lévő McDonald'sba keresnek dolgozókat teljes munkaidőbe. A havi bruttó bér 1500 euró. Ennek nettója körülbelül 1200 euró, vagyis közel nettó 400 ezer forintot keresnek Ausztriában a Meki dolgozói. Közel háromszor annyi pénzt, mint a Magyarországon dolgozó munkavállalók.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?