Kitálalt a Lidl dolgozója: Nagy kamu a 20 százalékos béremelés!

Kitálalt a Lidl dolgozója: "Nagy kamu a 20 százalékos béremelés!"

2018. március 4. 17:30

Ezek voltak a 7. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.


Kifakadt a Lidl raktárosa: "Nagy kamu a 20 százalékos béremelés!"

A Pénzcentrumnak küldött levelében panaszkodik a Lidl raktárosa, szerinte "nagy kamu" az átalgos 20 százalékos béremelés. Megkérdeztük a diszkontlánc HR vezetőjét, mit érthetett félre a kolléga. Válaszukhoz csatolták a láncnál korábban és jelenleg alkalmazott alapbér táblát.

Ezekben a magyar élelmiszerekben van rovar: Pick, gyulai, Szamos a listán

Az elmúlt napokban sok szó esett a sajtóban a rovarokról, mint élelmiszerekről. Mivel sokan azt gondolják, hogy a rovarok fogyasztása az utcán sütött csótányokkal kezdődik, utánajártunk, hogy milyen népszerű hazai élelmiszerekben található rovarszármazék. Mutatjuk azt is, mit keress az összetevők között, ha elkerülnéd az ízeltlábúak fogyasztását.

Kitiltott német dízelcsodákat vehetnek fillérekért a magyarok

Február 27-én, kedden ítéletet hozott a lipcsei Szövetségi Közigazgatás Bíróság, melynek értelmében szükség esetén ki lehet tiltani a dízelautókat Düsseldorf és Stuttgart belvárosából. A döntés ráadásul precedens értékű, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan több tucat német nagyváros is követi előbbi kettő példáját a környezetszennyezés csökkentése érdekében. Ez pedig azt eredményezheti, hogy jellemzően a prémium autógyártók nagytömegű, nagy hatótávon csak dízelmeghajtással hatékony luxusjárgányai tömegeivel lephetik el többek között a magyar használtautó-piacot is. Ennek apropóján a Pénzcentrum utána járt, hogy a 2,5 éve kirobbanó dízelbotrány miként hatott a magyar használtautós-piacra, valamint annak is, hogy a legújabb fejlemények következtében mi várható a közeljövőben.

Szerinted mennyit ér a házad? Gyorsabban kiderül, mint hinnéd

Aki igényelt már valaha jelzáloghitelt az tudhatja, hogy még a szükséges dokumentáció hiánytalan benyújtása esetén is viszonylag sok időt vehet igénybe a kötelezően előírt értékbecslés elkészítése. Ez természetes, hiszen a hiteligénylés elbírálásakor az egyik legfontosabb tényező, hogy a leendő adósok megfelelő fedezetet képesek-e felajánlani a banknak. Az ügyfelek oldaláról ugyanakkor érthető, hogy szeretnék, ha ez sem venne igénybe a mindenképpen szükségesnél több időt. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy a nagyobb hazai bankok esetében jellemzően mennyi időt vesz igénybe egy értékbecslés elkészítése, illetve ezeknek milyen költségeik vannak.

Jöhet az új nyugdíjkorhatár: még 70 évesen is dolgozhatunk

Sok országban fog emelkedni a nyugdíjkorhatár az elkövetkezendő években. A folyamat összhangban van a várható élettartam emelkedésével, illetve ennek segítségével válhat anyagilag fenntarthatóvá a nyugdíjrendszer.

Képeken a legújabb forintbankjegy: holnap kerül forgalomba

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ma délelőtt mutatta be hivatalosan a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a március elsejétől forgalomba kerülő új, ezer forintos bankjegyet. A friss bankón maradt Mátyás, viszont a kép kiegészült egy gyűrűt a csőrében tartó színváltós hollóval, továbbá a már jól megszokott kék szín is más árnyalatban pompázik.

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: az egész világon elfogadják

Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, azonban egyes útlevelek több szabadságot nyújtanak másoknál. Egy friss kutatásban összeszámolták, hogy egy-egy ország útlevelével hány helyre juthatunk el vízummentesen.

500 ezres fizetés a magyar gyáróriásnál: fizikai munka, diploma nem kell

Szektoron belül nem érzik az elszívó hatást, de a kereskedelmi szektorban, illetve vendéglátásban többször is meglépett bérfejlesztés munkaerő-piaci szempontból komolyan érezteti hatását a gyártó cégeknél is - árulta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Urbán Anita. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. HR vezetőjével többek között arról beszélgettünk, hogyan tudnak reagálni a szektorokon átívelő fluktuációra; működik-e a vállalatnál nemrég bevezetett új beillesztési folyamat; illetve mennyire nehezíti a Grundfos versenyképességét a számos ágazatra jellemző erőteljes bérnövekedés. Interjú

Itt az extrém hideg: hiba lehet, ha te is így indítod be az autódat

Sokan azt gondolják, hogy télen, amikor autóba ülünk, ha hideg az autó motorja, érdemes elindulás előtt néhány percet bekapcsolt motorral várakozni. Ez ugyanakkor az újabb motorokkal teljesen fölösleges lehet, mutatjuk, hogy miért.

Tömegeket keresnek: ennyi ütheti a markodat a MÁV-nál

A munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok szinte minden csatornát kihasználnak annak érdekében, hogy sikeres legyen a toborzás. Ezúttal a MÁV HR-esei húztak újat a kalapból.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20