16 °C Budapest
6 tipp, amitől a te önéletrajzod lesz a nyerő

6 tipp, amitől a te önéletrajzod lesz a nyerő

2016. november 30. 18:03

Egy olyan önéletrajzot készíteni, ami egyből kitűnik a tömegből, nem is olyan egyszerű feladat. Egy toborzási folyamat során előfordulhat, hogy vannak nálad képzettebb, tapasztaltabb jelentkezők, ezért nagyon fontos, hogy az önéletrajzod elkészítésével ne magát az állást, hanem az első interjún való részvételt célozd meg.

A Hays toborzással és kiválasztással foglalkozó cég szakembereinek 6 tanácsa a hatásos önéletrajzért az alábbiak:

1. Személyes adatok

Az elérhetőségek mellé tanácsos egy rövid személyes ismertetőt írni, ami tartalmazza a főbb készségeid és ambícióid. Nagy valószínűséggel ez az első pont, amit megnéznek majd, ezért érdemes tömören összefoglalni az addig elért sikereidet.

2. Munkaköri leíráshoz igazítás

Próbálj meg olyan mellékneveket használni, amik a pozíció leírásában is szerepelnek. Arra törekedj, hogy az elvárt készségeket valamilyen formában tüntesd fel az önéletrajzodban.

3. Közhelyek kerülése

Ne feledd, hogy a munkáltatókat a kézzelfogható teljesítmények érdeklik, nem csak egy rakás túlhasznált melléknév. Nem elég csak leírni, hogy hatékony, lojális és jó csapatjátékos vagy, hanem ezeket mind alá kell támasztanod tényekkel.

4. Sikereid alátámasztása

Amikor a teljesítményről van szó, ne feledd, hogy a munkáltatókat a konkrétumok és a számok érdeklik. Hogyha a sikereidet konkrét tényekkel és számokkal tudod erősíteni - például mennyi bevételt hoztál a cég számára vagy mennyivel növelted a cég a beruházásait - akkor mindenképpen tedd meg.

5. Állj bele a dolgokba

Ne feledd, hogy te éppen próbálod eladni magad. Használj olyan kifejezéseket, mint a "részt vettem" vagy "támogattam", amik arra engednek következtetni, hogy inkább szemlélő voltál, mintsem felbujtó - a toborzók azonnal kiszűrik az ilyen dolgokat. Használj cselekvő igéket és légy határozott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Néhány jó tanács: ne állíts olyan dolgokat, amik nem igazak, és ne ócsárold az előző kollégáidat vagy munkáltatódat - ez az egyik leggyakoribb oka a jelölt visszautasításának.

6. Tedd elérhetővé

Végül pedig a legnyilvánvalóbb, de mégis sokszor figyelmen kívül hagyott pont, hogy az önéletrajz legyen könnyen elérhető. Lehetőleg PDF formátumban készítsd el, így a HR szakember akadálytalanul meg tudja majd nyitni. Persze előtte ellenőrizd az elérhetőségeid helyességét!

A toborzók által legkedveltebbek az egyértelmű, világos és könnyen hozzáférhető önéletrajz. Ha a legfontosabb eredményeid köré építed az önéletrajzodat, amik egyértelműen a megpályázott pozícióra relevánsak, akkor minden esélyed meglehet arra, hogy a toborzás következő állomásához eljussál.

Címlapkép forrása: Getty Images Hungary

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?