Zwack gyorsjelentés: itt az első fecske

Pénzcentrum
2004. április 22. 09:03

A mai közgyűlés előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Zwack, mely ugyan a tavalyinál 20%-kal alacsonyabb adózás előtti eredményt produkált, ez azonban meghaladta a társaság vezetésének az időarányos tervét. Érdekesség, hogy a cég tulajdonosi szerkezetében növekedett a külföldiek részaránya.


A Zwack bruttó értékesítése minimális mértékben, 1.8%-kal emelkedett, árbevétele azonban 6.1%-os növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest. A kimutatásokban az eddigiektől eltérően a vevőknek fizetett bónuszok nem az egyéb költségek között, hanem a bruttó értékesítés csökkentéseként szerepelnek.)


Eddig nem tapasztalt mértékű lett az első negyedévben az export értékesítések részaránya, a külföldi eladások az össz árbevétel 6.3%-át tették ki. A kedvező számok elsősorban annak voltak köszönhetőek, hogy az olasz importőr megrendelései a tavalyi erőteljes készlet csökkentést követően az első negyedévben visszaálltak a szokásos kerékvágásba.


A cég egyre inkább a prémium szegmens felé fordul (ami nem meglepő), ezeknek az italoknak a forgalma 10%-kal növekedett az elmúlt 3 hónapban, köszönhetően a Vilmos Nectar, és az újrapozícionált Fütyülős termékek bevezetésének. Az egyik húzótermék, a Hubertus szintén jól teljesített, miután a cég piacra dobta a Hubertus 33 nevű termékét.

A bor üzletágban szintén a prémium kategória favorizálása a cél, az első negyedévben a bor szegmens bevétele csökkent, profitja azonban emelkedett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A költségek jelentős növekedésének köszönhetően a cég üzemi eredménye 35%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, adózás előtti profitja pedig 20%-kal. A cég menedzsmentje azonban nem aggódik, hiszen az eredmény meghaladja a cég időarányos várakozásait.


HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?