15 °C Budapest

Zwack gyorsjelentés: itt az első fecske

Pénzcentrum
2004. április 22. 09:03

A mai közgyűlés előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Zwack, mely ugyan a tavalyinál 20%-kal alacsonyabb adózás előtti eredményt produkált, ez azonban meghaladta a társaság vezetésének az időarányos tervét. Érdekesség, hogy a cég tulajdonosi szerkezetében növekedett a külföldiek részaránya.


A Zwack bruttó értékesítése minimális mértékben, 1.8%-kal emelkedett, árbevétele azonban 6.1%-os növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest. A kimutatásokban az eddigiektől eltérően a vevőknek fizetett bónuszok nem az egyéb költségek között, hanem a bruttó értékesítés csökkentéseként szerepelnek.)


Eddig nem tapasztalt mértékű lett az első negyedévben az export értékesítések részaránya, a külföldi eladások az össz árbevétel 6.3%-át tették ki. A kedvező számok elsősorban annak voltak köszönhetőek, hogy az olasz importőr megrendelései a tavalyi erőteljes készlet csökkentést követően az első negyedévben visszaálltak a szokásos kerékvágásba.


A cég egyre inkább a prémium szegmens felé fordul (ami nem meglepő), ezeknek az italoknak a forgalma 10%-kal növekedett az elmúlt 3 hónapban, köszönhetően a Vilmos Nectar, és az újrapozícionált Fütyülős termékek bevezetésének. Az egyik húzótermék, a Hubertus szintén jól teljesített, miután a cég piacra dobta a Hubertus 33 nevű termékét.

A bor üzletágban szintén a prémium kategória favorizálása a cél, az első negyedévben a bor szegmens bevétele csökkent, profitja azonban emelkedett.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A költségek jelentős növekedésének köszönhetően a cég üzemi eredménye 35%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, adózás előtti profitja pedig 20%-kal. A cég menedzsmentje azonban nem aggódik, hiszen az eredmény meghaladja a cég időarányos várakozásait.


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?