24 °C Budapest

Zwack gyorsjelentés: itt az első fecske

Pénzcentrum
2004. április 22. 09:03

A mai közgyűlés előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Zwack, mely ugyan a tavalyinál 20%-kal alacsonyabb adózás előtti eredményt produkált, ez azonban meghaladta a társaság vezetésének az időarányos tervét. Érdekesség, hogy a cég tulajdonosi szerkezetében növekedett a külföldiek részaránya.


A Zwack bruttó értékesítése minimális mértékben, 1.8%-kal emelkedett, árbevétele azonban 6.1%-os növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest. A kimutatásokban az eddigiektől eltérően a vevőknek fizetett bónuszok nem az egyéb költségek között, hanem a bruttó értékesítés csökkentéseként szerepelnek.)


Eddig nem tapasztalt mértékű lett az első negyedévben az export értékesítések részaránya, a külföldi eladások az össz árbevétel 6.3%-át tették ki. A kedvező számok elsősorban annak voltak köszönhetőek, hogy az olasz importőr megrendelései a tavalyi erőteljes készlet csökkentést követően az első negyedévben visszaálltak a szokásos kerékvágásba.


A cég egyre inkább a prémium szegmens felé fordul (ami nem meglepő), ezeknek az italoknak a forgalma 10%-kal növekedett az elmúlt 3 hónapban, köszönhetően a Vilmos Nectar, és az újrapozícionált Fütyülős termékek bevezetésének. Az egyik húzótermék, a Hubertus szintén jól teljesített, miután a cég piacra dobta a Hubertus 33 nevű termékét.

A bor üzletágban szintén a prémium kategória favorizálása a cél, az első negyedévben a bor szegmens bevétele csökkent, profitja azonban emelkedett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A költségek jelentős növekedésének köszönhetően a cég üzemi eredménye 35%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, adózás előtti profitja pedig 20%-kal. A cég menedzsmentje azonban nem aggódik, hiszen az eredmény meghaladja a cég időarányos várakozásait.


HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem