Zwack gyorsjelentés: itt az első fecske

Pénzcentrum
2004. április 22. 09:03

A mai közgyűlés előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Zwack, mely ugyan a tavalyinál 20%-kal alacsonyabb adózás előtti eredményt produkált, ez azonban meghaladta a társaság vezetésének az időarányos tervét. Érdekesség, hogy a cég tulajdonosi szerkezetében növekedett a külföldiek részaránya.


A Zwack bruttó értékesítése minimális mértékben, 1.8%-kal emelkedett, árbevétele azonban 6.1%-os növekedést mutatott az egy évvel korábbihoz képest. A kimutatásokban az eddigiektől eltérően a vevőknek fizetett bónuszok nem az egyéb költségek között, hanem a bruttó értékesítés csökkentéseként szerepelnek.)


Eddig nem tapasztalt mértékű lett az első negyedévben az export értékesítések részaránya, a külföldi eladások az össz árbevétel 6.3%-át tették ki. A kedvező számok elsősorban annak voltak köszönhetőek, hogy az olasz importőr megrendelései a tavalyi erőteljes készlet csökkentést követően az első negyedévben visszaálltak a szokásos kerékvágásba.


A cég egyre inkább a prémium szegmens felé fordul (ami nem meglepő), ezeknek az italoknak a forgalma 10%-kal növekedett az elmúlt 3 hónapban, köszönhetően a Vilmos Nectar, és az újrapozícionált Fütyülős termékek bevezetésének. Az egyik húzótermék, a Hubertus szintén jól teljesített, miután a cég piacra dobta a Hubertus 33 nevű termékét.

A bor üzletágban szintén a prémium kategória favorizálása a cél, az első negyedévben a bor szegmens bevétele csökkent, profitja azonban emelkedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A költségek jelentős növekedésének köszönhetően a cég üzemi eredménye 35%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, adózás előtti profitja pedig 20%-kal. A cég menedzsmentje azonban nem aggódik, hiszen az eredmény meghaladja a cég időarányos várakozásait.


HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?