2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Vadonatúj autót vehetsz most ingyenhitelből: ilyen is ritkán van Magyarországon


Számos autómárka indította új modellel a 2018-as évet, melyeket már Magyarországon is megvásárolhatunk. Ezek közül néztünk meg néhányat: arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyibe kerülnek ezek az autók, illetve milyen finanszírozási lehetőségek közül választhatunk abban az esetben, ha nem tudjuk zsebből kifizeti a vételárat.

Dacia Duster, Nissan Leaf, Citroën C4 Cactus - néhány modell, melyek nemrégen újultak meg, és mostanra már akár Magyarországon is megvásárolhatjuk őket. Persze nem mindenki teheti meg, hogy zsebből fizesse ki a szóban forgó - esetleg más, hasonló árkategóriájú - autókat, hiszen a legolcsóbb Dacia Duster ára is 3 millió forinttól kezdődik. Ilyenkor reális opció lehet az autók lízingelése, főleg most, amikor gyakran igen alacsony THM mellett választhatjuk ezt a lehetőséget.

Ezeket néztük át
Az autókereskedések jellemzően külön finanszírozási ajánlatokkal rendelkeznek a személygépjárművekre és a haszonjárművekre vonatkozóan. Az alábbi gyűjtés személygépkocsikra vonatkozó, zárt végű lízingajánlatokat tartalmaz.

Milyen lehetőségek vannak?

Már 4,99 százalékos THM mellett is lízingelhetünk, amennyiben egy új Dacia Dustert szeretnénk vásárolni. A lízing fix kamatozású, futamidő tekintetében pedig 24-72 hónap között válogathatunk. Az autó megvásárlásához, illetve a lízing igénybevételéhez legalább 30 százalékos, tehát nagyjából 1 millió forintos önerővel kell rendelkeznünk.

Jóval drágább autóról van szó az új Nissan Leaf esetében, hiszen a Nissan honlapja szerint a kocsi kezdő listaára 10,4 millió forint. Az 1,5 millió forintos állami kedvezménynek köszönhetően azonban már 8,9 millió forintból is lehet egy ilyen autónk, továbbá a magasabb ár mellett kedvezőbb feltételekkel is lízingelhetünk. Legalábbis a THM tekintetében, az ugyanis 0 százalékos. Fontos ugyanakkor, hogy itt nem fix a hitel kamatozása, illetve a futamidő tekintetében is jóval szűkebb a mozgásterünk, hiszen 36 és 48 hónapot lehet választani. Magasabb a minimális önerő mértéke is a maga 40 százalékával.

Állami támogatás
Jelenleg (maximum) 1,5 millió forintos támogatást nyújt az állam azoknak, akik új elektromos autót vásárolnak. Többek között ezzel a kedvezménnyel igyekszik az állam elősegíteni az elektromos autók elterjedését. Ez egyébként nem magyar sajátosság, Európában több országban - például Belgiumban és Németországban is - léteznek ilyen állami kedvezmények.

Szintén fix kamatozású lízinget vehetünk igénybe akkor, ha egy új Citroën C4 Cactust szeretnénk megvásárolni. A kölcsön THM-e 3,74 százalékos, a futamidő pedig 60 hónapos. Az önerőnek 44 és 57 százalék között kell lennie, tehát nagyjából 2-2,2 millió forinttal mindenképpen rendelkeznünk kell akkor, ha egy ilyen autót szeretnénk megvásárolni.

Természetesen nem csak azoknál a márkáknál van mód lízingelni, amelyek mostanában jöttek ki valamely új modellel. Kíváncsiságból megnéztük még a Suzuki ajánlatait is, hiszen a legnépszerűbb hazai autómárkák közé tartozik. Ennél a márkánál 5,49 százalékos THM mellett lízingelhetünk, az önerőnek minimum 20 százalékosnak kell lennie. Futamidő terén elég nagy a mozgástér: 12 hónap a legrövidebb és 84 hónap a leghosszabb választható lehetőség.

Nem a lízing az egyetlen lehetőség

Természetesen továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy személyi kölcsönből vásároljunk autót, ám ilyenkor biztos, hogy a lízingnél magasabb kamatot leszünk kénytelenek fizetni. Ennek az az oka, hogy lízing esetében az autó tulajdonjoga a finanszírozónál marad, így az kisebb kockázatot vállal, mint egy fedezetlen személyi kölcsönnél.

A Pénzcentrum kalkulátorával megnéztük, hogy milyen kamatok mellett vehetnénk fel hitelt autóvásárlásra. A kalkulációt 5 millió forintos személyi kölcsönre végeztük, 84 hónapos futamidővel, illetve 250 ezer forintnál magasabb jövedelmet vettünk alapul. Ezek alapján a következő ajánlatokat találtuk:

  • K&H Bank: 76 667 forintos törlesztőrészlet, 7,96 százalékos THM.
  • Budapest Bank: 77 231 forintos törlesztőrészlet, 7,90 százalékos THM.
  • CIB Bank: 77 627 forintos törlesztőrészlet, 8,17 százalékos THM.

Elvégeztünk még egy kalkulációt 2 millió forintra is. A futamidő ezúttal csak 60 hónap, viszont itt is 250 ezer forint feletti jövedelmet jelöltünk meg. Ebben az esetben a CIB Banknál 43 627 forintot, a Cetelemnél 44 388 forintot, míg a K&H Banknál 44 986 forintot kellene fizetnünk,míg a THM 11,73 százalékos, 13,07 százalékos illetve 13,75 százalékos lenne.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk