2019. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Irdatlan akciókat szabadítottak el a bankok: az élelmesek már rárepültek


Év elején is népszerű a személyi kölcsön a lakosság körében, nem véletlenül: akinek segítségre van szüksége az évindításhoz, akár 10 millió forintot is felvehet jövedelemfedezettel. A legjobb ajánlatok felkutatásához érdemes az akciókat figyelni, de megfontoltnak maradni.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján tavaly az első 11 hónapban a személyi kölcsönök átlagos teljes hiteldíj mutatója 14,09 százalék volt. A hitelkalkulációkkal is foglalkozó Bank360 szerint azonban ennél sokkal kedvezőbb költségmutatóval is vehetünk fel személyi kölcsönt januárban: a portál rangsora szerint 1 000 000 forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidőre több pénzintézet is kínál akár 10 százalék alatti THM-mel, ami átlagosan havi 20 000 forintos törlesztőrészletet jelent, ha most készülünk felvenni a kölcsönt.

A kamatok továbbra is alacsonyak, ráadásul a legtöbb pénzintézetnél ma már rögzítettek, ezért nem kell tartanunk a törlesztő változásától. Ha viszont még kedvezőbb ajánlatokra vágyunk, érdemes figyelni az aktuális akciókat is, hiszen további kamatkedvezményeket is kaphatunk. A Bank360 közlése szerint az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a hitelfelvevők:

  • Az OTP Bank ismét akciósan kínálja személyi kölcsönét: 1 százalékpontos kedvezményt ad az új igénylőknek január hetedikétől, legkésőbb március végéig, továbbá él az online kuponkedvezmény is, amely szintén 1 százalékpontos kedvezményt jelent az ügyleti kamatból.
  • A Magyar Cetelem Bank március 2-ig pedig elengedi a folyósítási díjat, ami egyébként a hitelösszeg 1 százaléka lenne.
  • Új személyi kölcsön akcióval rukkolt elő a Raiffeisen Bank is: a pénzintézet ismét az új ügyfeleket célozza, nekik 6 százalékpont kamatkedvezményt adnak, ha nem rendelkezünk itt bankszámlával vagy hiteltermékkel. 10 százalékpont a kedvezmény, ha jövedelmünk minimum nettó 250 000 forint és a kölcsön összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot.
  • Meglévő akciókat is érdemes kihasználni, például a Sberbank Árgaranciáját június 30-ig. A pénzintézet kedvezőbbre módosítja hitelajánlatának kamatát, ha másik banktól hozunk egy kedvezőbb ígérvényt ugyanazon feltételek mellett felvehető konstrukcióról.
  • Szintén kedvezményes kamat érhető el januárban a legtöbb pénzintézetnél abban az esetben, ha magas jövedelmet igazolunk a hitelfelvételnél. Ez jellemzően 250 000 forint feletti havi nettót jelent, ebben az esetben akár 5-10 százalékponttal jobb ajánlatot is kaphatnak a hiteligénylők.

A Bank360 szerint a januári érdeklődés messze nagyobb a korábbi években megszokottnál. A szakportálnál mért adatok alapján például az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal magasabb a személyi kölcsönök iránti érdeklődés, amelynek egyik oka, hogy egyre többen akarják kihasználni az olcsóbb hitelekben rejlő lehetőségeket.

A Pénzcentrum személyi kölcsön kalulátorával könnyedén megtalálhatod a legjobb ajánlatokat! Kattints, és válogass az akciók között!

Gyorsasági játék

Aki sikeresen igényel, annak ma már nem kell napokat várnia a hitel folyósítására - legalábbis erről számol be a Bank360. Több pénzintézet is elindult az online személyi kölcsön igényléssel tavaly, így akár a kanapéból is lerendezhetjük az egész folyamatot, egy órán belül pedig a számlánkon lesz a pénz. Ha a hagyományos utat választjuk és a bankfiókban szeretnénk ügyet intézni, akkor sem kell sokat várnunk, ma már átlagosan két munkanapon belül megérkezik a folyószámlára az igényelt kölcsön.

Amivel viszont nem érdemes sietni, az a döntés - véli a Bank360. Bármennyire is szorít minket az idő, mindenképpen járjunk utána alaposan, hogy melyik kölcsönnel járunk a legjobban, és ehhez nagy segítség egy hitelkalkulátor is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk