3 °C Budapest
Nyugdíjáról vallott a magyar színészlegenda: az utolsó pillanatban jött az emelés

Nyugdíjáról vallott a magyar színészlegenda: az utolsó pillanatban jött az emelés

2019. július 6. 16:00

Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja végre kezd egyenesbe jönni. A hiteltartozásokban csaknem tönkrement színészlegenda helyzete, bár továbbra is nehéz körülmények között élnek feleségével, javulást mutat, mert most a sok baj után végre jó hírt kaptak.

Egyre több személyes történettel találkozni, amelyek arról szólnak, hogyan szegényednek el az ismert, valamikor elismert magyar művészek. Ez nem meglepő, hiszen a statisztikák szerint az OECD-térség közepes jövedelmű háztartásainak közel felének komoly anyagi nehézségei vannak hónap végére. Magyarországon azonban ennél jóval brutálisabb a helyzet, az OECD felmérése szerint a hazai középosztály 78,5 százaléka vallja azt, hogy küzdenie kell azért, hogy valahogy pluszban jöjjön ki hó végére. A környező országok közül Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában is jobb a helyzet. Utóbbival összehasonlítva ráadásul bődületes a különbség is, nyugati szomszédunknál ugyanis harmadannyi középosztálybeli szenved az anyagiakkal, mint nálunk.

Ahogy korábban tudósítottunk róla, Szilágyi István és családja annyira eladósodott, hogy már a házuk is veszélybe került, ugyanis 25 millió forinttal tartoztak a banknak egy korábbi hitelfelvétel kapcsán. Az összeget még házuk felújítására vették el, azonban hitelcsapdába kerültek, és a nyugdíjuk nagy részét elvitte a bank: a színészlegenda nyugdíja 104 ezer, a feleségéé, Humenyánszky Jolán szobrászművészé pedig 94 ezer forint volt. Most viszont javulhat a helyzetük:

Nagy az öröm nálunk, nemrég ugyanis megemelték a kevéske nyugdíjamat

- mondta a legendás Keménykalap és krumpliorr színésze a Story magazinnak. Azt is hozzátette, hogy arra ez a pénz sem elég, hogy elutazzanak belőle.

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

Még mindig velük él fiuk, Péter is, akit korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság apja megveréséért. Amikor a lap felkereste a 81 éves színészt, éppen feleségével indult a patikába, hogy fiuknak gyógyszert vegyenek a fogfájására.

A látszat ellenére ki merem mondani, hogy most igazán jól vagyunk

- mondta mosolyogva , az ország Lópici Gáspárja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezért adósodik el a legtöbb magyar

A Pénzcentrum megkérdezte a magyar nagybankokat, mi a magyarok eladósodásának az oka, erre a lakásfelújítást minden bank a vezető hitelcélok között nevezte meg. A jellemzően 2-3 milliós összegű felújításokért nem érdemes jelzáloghitelt felvenni, még akkor sem, ha ennek kamata némileg alacsonyabb. Az is egy fontos szempont, hogy ha a sokkal alacsonyabb kamatú felújítási célú lakáshitelt választjuk, akkor ott bizony számlákkal kell alátámasztani, hogy a felújítási munkák megtörténtek.

A magyarok nagy része 1-2 milliós összegeknél nem vállalja ezt a plusz adminisztrációs terhet.

Mivel a magyarországi lakásállomány meglehetősen elavult, feltehetően ez a hitelcél a továbbiakban is jelentős aránnyal veszi majd ki a részét a teljes hitelfelvételből. De nézzük meg, hogy mennyire drága egy kétmillió forintos hitel az egyes bankoknál. Ehhez nézünk pár ajánlatot a kalkulátorunkból.

2 millió forint 60 hónapra, 250 ezer forint feletti jövedelemmel például a CIB-nél 8,17 százalékos THM-mel elérhető, ez havonta kb. 35 ezer forintos törlesztőt jelent. A Raiffeisennél szintén 35 ezer forint a törlesztő, 8,86 százalékos THM-mel, az MKB-nál már 10 százalékos a THM, a havi törlesztő így 36 ezer forint. De kalkulátorunkban találtunk egy 19,55 százalékos THM-mel felvehető hitelt is, ahol a törlesztő 45 604 forint - nagyon nem mindegy tehát, hogy melyik bankot választja az ember.

Címlapképünk csak illusztráció.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?