2020. augusztus 8. szombat László

Néhány négyzetméteren él Bíró Ica: átok szállt a családjára


Bíró Ica 10 éve vett fel svájcifrank-alapú hitelt, ennek pedig XII. kerületi háza és az ügyvédje beszámolója szerint egy másik ingatlanja volt a fedezete. Az árfolyamelekedés miatt azonban a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nőtt, amit már 6 éve nem tud kitermelni. Múlt pénteken hatalmas megrázkódtatás érte: az egykori modellt két ingatlanból is kilakoltatták, mivel évek óta képtelen fizetni svájci frank alapú hitelét. Az átmeneti időszakban egy alig néhány négyzetméteres helyiségben kényleteln meghúzni magát. 

Mivel a fitneszlady mindkét ingatlanát elvesztette, így átmenetileg pár négyzetméteres kis szépségszalonjának falai között kell meghúznia magát. Reményei szerint a törvény neki ad majd igazat, írja a Femcafe.

Nem elég, hogy kilakoltatták két ingatlanból is, ezt a sajtó élőben közvetítette. Bíró Icának meggyőződése, hogy családját átok sújtja.

Alkalmi munkákból élek, sajnos nem állok jól anyagilag, a családom és a barátaim segítségére szorulok

- fogalmazott elcsukló hangon az egykori modell, aki elhatározta, hogy megszabadítja magát és szeretteit az átoktól. Jövőbeli tervei között szerepel, hogy megírja hitelkálváriáját, és megrázkódtatásait. Egyelőre azonban bízik abban, hogy a jogi lépések megteszik hatásukat, és rendeződik az anyagi, lakhatási helyzete.

Címlapképünk csak illusztráció.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.