29 °C Budapest

Hitelígérvénnyel a zsebében ment lakást venni: könnyűszerrel tette le a foglalót

Pénzcentrum
2011. március 23. 08:22

Új időszámítás kezdődött a lakossági bankpiacon. A válság kirobbanását követően sokakat váratlanul értek a gyökeres változások, melyek az ingatlanok értékétől a munkaerő piaci helyzeten át a devizaárfolyamokig minden területet érintettek. Az új helyzet értékelését a működési elvek és módszerek átgondolása követte. Az UniCredit Bank a fejéről a talpára állította a hitelezést, melynek köszönhetően a bank potenciális ügyfelei már a lakás keresése előtt megtudhatják, hogy mennyi hitelt vehetnek fel. A bank az adósminősítés után fél évig érvényes hitelígérvényt állít ki, így az ügyfél a felvehető hitelösszeg ismeretében választhatja ki a számára megfelelő lakást.


Komócsi Sándor

"Elindultunk egy úton, amelyen gyökeresen megújulnak az ügyfélkapcsolatok. A szakértelemre alapozva egyre több kockázatkezelő szerepet vállalunk magunkra, és számos módon támogatjuk ügyfeleinket a valóban felelős döntéseik meghozatalában" - mondta Komócsi Sándor, az UniCredit Bank ügyvezető igazgatója.

Az egyik legfontosabb változás a hitelezésben történik. A korábbi gyakorlattal szemben - amikor a hiteligénylők gyakorlatilag a már lefoglalózott lakás szorításában érkeztek a bankokba - az UniCredit most jó előre számos, a választást és a döntést megkönnyítő információt biztosít az ügyfeleknek. A régi gyakorlatban sok igénylő kényszerhelyzetbe került, ami a banki döntés előtt nem egy álmatlan éjszakát okozott az ügyfeleknek.

Az "Előrelátó" lakáshitel megszünteti ezt a kényszerhelyzetet. A bank már akkor várja a lakást vásárolni szándékozó embereket, amikor konkrét lakásról esetleg még szó sincs, csak az igény merült fel. A bank 133 fiókjának bármelyikébe érkező ügyfél és a bank szakértő munkatársa közösen elemzik, hogy meddig ér a takaró, ameddig nyújtózkodni lehet. Ide tartozik az önerő, a fizetőképesség és a fedezetként elfogadható ingatlan végiggondolása.

Ezek alapján a bank hitelígérvényt ad, melynek birtokában az ügyfélnek teljes fél év áll a rendelkezésére, hogy keresse és kiválassza a megfelelő lakást.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Totya hitelígérvénnyel a zsebében megy lakást venni, nyugodt szívvel teheti le a foglalót


Fél év alatt az igénylő időkényszer nélkül tudja a majdani hitel további fontos részleteit végiggondolni. A bank lehetőséget kínál arra, hogy a törlesztőrészleteket a mindenkori pénzügyi környezet kilengései közepette is az előre 1, 3, de akár 10 évre megállapodott, változatlan összegben törlessze az ügyfél. Ezzel a bank a magyar hitelpiacon egyedülállóan hosszú időre átvállalja ügyfeleitől a pénzügyi piacok kockázatait. Komócsi Sándor elmondta, hogy a piaci igényekre válaszul rövidesen bevezetésre kerül az 5 évre fixált időszak is, majd hozzátette, hogy a bankolás új világában a kényelem az ügyfél térfelére került.

Az Előrelátó hitel egy induló banki költségek nélküli piaci kamatozású jelzáloghitel, az igénybevételének egyik feltétele a mindenkori törlesztőrészletet legalább 20 ezer forinttal meghaladó havi jövedelem jóváírás (THM: 9,49%).

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 14:54
A szövetség elnöksége két új taggal bővült, valamint távozott Viniczai András.
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?