12 °C Budapest

A PSZÁF ötletével segít frankhiteleseinek az MKB

Pénzcentrum
2010. augusztus 4. 11:32

Átmeneti jelleggel a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán törleszthetik esedékes havi részleteiket az MKB Bank svájci frank alapú hitellel rendelkező, szerződésszerűen teljesítő ügyfelei. Mint ismeretes, korábban a PSZÁF már javaslatot tett a Nemzetgazdasági Minisztériumnak arra, hogy a devizahitelek törlesztőrészleteit középárfolyamon határozzák meg a pénzintézetek. Az MKB átmeneti lépése azonban még csak a frankhiteleseket érinti.

A jegybanki középárfolyamot alkalmazza a havi törlesztőrészlet elszámolásakor az MKB Bank mindazon, svájci frankban nyilvántartott hitellel rendelkező ügyfeleinél, akik szerződésszerűen eleget tesznek törlesztési kötelezettségeiknek. Az akciós jellegű, legfeljebb ez év végéig tartó árfolyamengedmény mindaddig érvényes, míg a svájci frank legalább öt egymást követő munkanapon keresztül nem lesz olcsóbb 175 forintnál. Ez esetben ugyanis a bank visszatér a hitelszerződésben rögzített kereskedelmi deviza eladási árfolyam alkalmazásához.

"Az MKB Bank által átmenetileg, egyoldalúan vállalt árfolyamszint-engedmény érzékelhető könnyebbséget jelent a svájci frankban nyilvántartott és forintban törlesztő ügyfeleknek" - fogalmazott Sziráki László, az MKB Bank igazgatója, aki hozzátette: "Az akció kifejezetten a szerződésszerűen teljesítő ügyfeleknek szól, nem vonatkozik tehát az elő- és végtörlesztésre, valamint a késedelmes tételek elszámolására. Ugyanakkor továbbra is számos, az egyéni élethelyzethez és lehetőségekhez igazodó, az elmúlt másfél évben bevált átstrukturálási konstrukcióval állunk a fizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelek rendelkezésére."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06