11 °C Budapest

Megegyeznek ma a bankadóról?

Pénzcentrum
2010. július 2. 09:02

A Bankszövetség ugyan a bankadóról folytatott tárgyalások elhalasztását kérte, Varga Mihály azonban bízik abban, hogy hamarosan megállapodhatnak és azt mondta: annak eldöntésére van mozgástér, hogy az átmeneti adót hogyan vessék ki, illetve, hogy a második, harmadik évtől mi legyen a számítás alapja.

A Miniszterelnökség államtitkára a TV2 Mokka című műsorában pénteken reggel azt mondta: a hitelintézeteknek is meg kell érteniük, hogy a gazdaság stabilitása, működőképességének fenntartása "közös érdek".

A válságos időszakban nem nagyon volt más szektor, amelytől el lehetett volna venni annak érdekében, hogy a 3,8 százalékos hiánycél tartható legyen - mondta, és emlékeztetett arra, hogy a bankok tavaly is 300 milliárd feletti nyereséget értek el, idei első félévi profitjuk pedig meghaladta a 100 milliárd forintot. Varga Mihály közölte: arra kérik a bankokat, hogy ennek a nyereségnek egy részét áldozzák fel.

Az államtitkár bízik abban, hogy a devizahitelesek megsegítéséhez nem kell igénybe venni IMF hitelt, és a nemzeti eszközkezelő felállításához belső források is elegendőek lesznek. Emlékeztetett arra: bár 1.700.000 devizahitel van ma Magyarországon, ennek 10-15 százaléka van a "veszélyeztetett tartományban".

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Abban bízunk, hogy az IMF hitelből még rendelkezésre álló 6 milliárd eurót már nem kell igénybe venni" - mondta. Ugyanakkor hozzátette: a kormány akár augusztusban is dönthet úgy, hogy ebből a pénzből használ fel összeget a devizahitelesek megsegítésére.

(MTI)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?