15 °C Budapest

Megegyeznek ma a bankadóról?

Pénzcentrum
2010. július 2. 09:02

A Bankszövetség ugyan a bankadóról folytatott tárgyalások elhalasztását kérte, Varga Mihály azonban bízik abban, hogy hamarosan megállapodhatnak és azt mondta: annak eldöntésére van mozgástér, hogy az átmeneti adót hogyan vessék ki, illetve, hogy a második, harmadik évtől mi legyen a számítás alapja.

A Miniszterelnökség államtitkára a TV2 Mokka című műsorában pénteken reggel azt mondta: a hitelintézeteknek is meg kell érteniük, hogy a gazdaság stabilitása, működőképességének fenntartása "közös érdek".

A válságos időszakban nem nagyon volt más szektor, amelytől el lehetett volna venni annak érdekében, hogy a 3,8 százalékos hiánycél tartható legyen - mondta, és emlékeztetett arra, hogy a bankok tavaly is 300 milliárd feletti nyereséget értek el, idei első félévi profitjuk pedig meghaladta a 100 milliárd forintot. Varga Mihály közölte: arra kérik a bankokat, hogy ennek a nyereségnek egy részét áldozzák fel.

Az államtitkár bízik abban, hogy a devizahitelesek megsegítéséhez nem kell igénybe venni IMF hitelt, és a nemzeti eszközkezelő felállításához belső források is elegendőek lesznek. Emlékeztetett arra: bár 1.700.000 devizahitel van ma Magyarországon, ennek 10-15 százaléka van a "veszélyeztetett tartományban".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Abban bízunk, hogy az IMF hitelből még rendelkezésre álló 6 milliárd eurót már nem kell igénybe venni" - mondta. Ugyanakkor hozzátette: a kormány akár augusztusban is dönthet úgy, hogy ebből a pénzből használ fel összeget a devizahitelesek megsegítésére.

(MTI)

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?