Az idősek 91 százaléka nem fizet a hiteltúllépésért az USA-ban!

Pénzcentrum
2008. június 19. 11:00

Az 55 éves vagy a feletti idősebbek jelentős része, 91 százaléka tavaly nem fizetett egyetlen centet sem a hitelkeret túllépéséért az Egyesült Államokban az Amerikai Bankszövetség által készíttetett felmérés szerint. A részvevőknek mindössze egyetlen kérdést tettek fel, hogy fizettek-e az elmúlt egy évben kerettúllépésért díjat. 91 százalék nemmel válaszolt...

A megkérdezettek 80 százaléka válaszolt nemmel a feltett kérdésekre, de általánosságban elmondható, hogy minél idősebb korosztályról van szó, annál nagyobb a nem fizetők aránya. Ezek szerint az 55 év felettiek a legtudatosabbak a saját pénzügyeik terén, ugyanis nekik 91 százalékban sikerült megúszni a hitelkeret-túllépésért fizetendő díjakat a megfelelő tervezéssel és ha szükséges a kiadások visszafogásával.

A Bankszövetség még tanácsokat is adott azoknak, akik fizettek, hogy milyen módon lehet elkerülni az ilyen jellegű felesleges kiadásokat. A tanácsok között szerepel többek között, hogy érdemes mindig nyomon követni az aktuális egyenleget és tranzakciókat, és nem szabad elfelejtkezni a havi levonásokról sem. Így könnyebben tervezhető, hogy az adott hónapban mekkora összeg áll még rendelkezésre plusz fizetési kötelezettség nélkül.

Érdemes az odafigyelés mellett napi limitet is beállíttatni a kártyára, ezzel óvva a rajta levő összeget mind a csalóktól, mind a tulajdonos hóbortjaitól. Ha túl nagynak találjuk a hitelkeretet, érdemes lehet a banktól egy alacsonyabb keretet kérni, ami még lefedi a havi kiadásokat, viszont könnyebb visszafizetni hónap végén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?