Vaccine for vaccination, medical immunization for patient treatment from disease such as coronavirus, covid-19, cervical cancer, hpv, measles, meningitis, pertussis, pneumonia, tetanus, or typhoid

Újabb koronavírus-variáns ütötte fel a fejét: ezek a magyarok vannak a legnagyobb veszélyben

2023. augusztus 14. 16:15

Újabb és újabb koronavírus-variánsok jelennek meg, de természetesen még most is elérhetők a védőoltások, amit ajánlott is felvenni - fogalmazott a szakember.

Egész biztosan találkozik még az ember olyan vírussal, amely az állatvilágból terjed - ezt mondta az Inforádiónak Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója. A szakértő szerint már a szúnyogpoluláció megnövekedéséből is lehet előre jelezni, hogy valahol egy új vírus vagy új variáns üsse fel a fejét.

Oroszi Beatrix azt is hozzátette, hogy ma a védőoltások jelentik a legjobb védekezési módot.

Nemzetközi ajánlások az idei védőoltási szezonra már vannak. A hazai védőoltás ajánlás egyelőre még nem jött ki, de nagyon várjuk, reméljük, hogy szeptember elején legkésőbb az is megszületik. Az irányvonal viszont teljesen egyértelmű, védőoltásban kell részesíteni elsősorban a kockázati csoportokat, akikről beszéltem, idősek, krónikus betegek, akik a sérülékenyek a népességben. A várandós nők is sérülékenyek, tehát az ő esetükben is mindenképpen javaslom a plusz védettséget, és ha valaki egy éven belül nem kapott védőoltást és nem is betegedett meg, nem vészelte át a fertőzést semmilyen formában, ott is alapvetően meggondolandó az, hogy a plusz védettségről gondoskodjon

- fogalmazott a szakértő. Azt is elmondta, hogy a variánsok megjelenése, a betegség lefolyása arra enged következtetni, hogy még mindig a koronavírus üti fel a fejét - ráadásul szinte mindegy, hogy most augusztus van, a betegség még itt van velünk.

A légúti járványokkal kapcsolatban sokan azt gondolják, hogy azok csak egy járványhullámot képesek okozni egy szezonban, ilyen például az influenza, egyszer van egy évben influenzajárványunk, jellemzően január végén, februárban kezdődik, és ezt követően március-áprilisban lezajlik. A koronavírus nem így működik. A koronavírus nagyon-nagyon gyorsan változik, ami azt jelenti, hogy egyik alvariáns jön a másik után

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- tette hozzá Oroszi Beatrix.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem