0 °C Budapest
investigation and research dna, virus, bacteria

Megszólalat a Pfizer magyarországi feje: általános iskolások oltása is eljöhet szeptemberre

2021. május 18. 09:28

A második negyedévben összesen 4,6 millió Pfizer–BioNTech oltóanyag érkezhet Magyarországra, így, ha megérkezik az Európai Gyógyszerügynökség engedélye, már csak döntés kérdése, itthon beoltják-e a 12–15 éves korosztályt – mondta el a hvg.hu-nak adott interjúban a Pfizer magyarországi ügyvezető igazgatója.

Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezetője a lapnak adott interjújában elmondta, 2020/2021-re a vakcináikból a teljes szerződéses mennyiség Magyarország esetében 10,8 millió adag. Ebből a mennyiségből a harmadik negyedévben újabb jelentős darabszámok várhatók leszállításra az ügyvezető szerint, aki elmondta azt is, hogy az anyacégnek már 116 országgal van vakcina-szerződése, és 91 országba már szállítanak is.

Vereckei Péter beszélt arról is, hogy a múlt hét elején adták be a kérelmüket az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) annak érdekében, hogy az EU-ban is megkezdődhessen a 12-15 évesek beoltása. Az engedély után

akár már szeptemberre, iskolakezdésre védettséget szerezhet ez a korosztály

- emelte ki az ügyvezető. A szakértő beszámolt arról is, hiába a leszállított milliónyi vakcina, a kutatásokkal természetesen nem hagyott fel a cég, folyamatosan vizsgálják a fiatalabb korosztályokat, így például már a 6 hónapos – 11 korosztályban is zajlanak az első fázisú klinikai vizsgálatok. Ezen felül figyelik az esetleges ismétlő oltás szükségességét, a variánsok megjelenését és azt is, hogy ha szükséges, az adott technológiával gyorsan tudjanak módosítani az oltóanyagon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?