19 °C Budapest

Címke: sertéstenyésztés (19 cikk)

MTI | 2014. február 18. 18:00

Idén ők lesznek a NAV célkeresztjében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tavaly a tervhez közeli bevételt ért el, az ellenőrök több vizsgálatot végeztek, mint egy évvel korábban, jelentősen csökkent a meghiúsult ellenőrzések száma, és több adókülönbözetet tártak fel. Az adóhatóság idén is mindent ellenőrizni fog, amit korábban.

Pénzcentrum | 2013. szeptember 19. 10:31

Jöhet az áfacsökkentés a sertés-és baromfihúsnál

5 százalékos áfát javasol a Vidékfejlesztési Minisztérium a sertés-és baromfihúsnál - jelentette ki a tárca vezetője az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szerdai megnyitóján.

Pénzcentrum | 2013. március 7. 13:06

Itt a bizonyíték: kijátsszák a csalók a fordított áfát

Csaknem 1,2 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a csoport, amely kijátszotta az uniós áfaszabályokat, majd a fordított áfa bevezetése után gabonáról repceolaj-kereskedelemre váltott. A szervezet tagjai a csaláshoz fantom cégláncolatot és fiktív számlákat használtak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Pénzcentrum | 2005. augusztus 24. 08:45

Menj Németországba dolgozni

Vendégmunkásokat keres Németországba a Bonni Munkaügyi Központ. Az intézmény 2005. szeptember 20-án és 21-én tart toborzást a Foglalkoztatási Hivatalban - olvasható az ÁFSZ honlapján. A toborzás a következő foglalkozási ágakra terjed ki: - betegápolók, elsősorban idősek otthonában - mezőgazdasági munkások, különös tekintettel a marhatenyésztés, tejtermelés, sertéstenyésztés ágazataira -

Pénzcentrum | 2004. február 16. 08:57

Phylaxia: helytállás a gáton

A Phylaxia menedzsmentje szerint hihetetlenül nehéz gazdálkodási környezetben sikerült helytállnia a társaságnak. A kedvezőtlen keresleti viszonyok ellenére enyhén növekedett az árbevétel és sikerült új piacra is belépni. 2002-vel szemben nyereséggel zárta a tavalyi évet a cég. Az alábbiakban a társaság gyorsjelentéséből emelünk ki részleteket. Piaci körülmények Az állattenyésztés