15 °C Budapest

Operatív törzs: kamu COVID-gyógyszerek terjednek Magyarországon

2020. november 27. 12:10

Nem sokan használják a kontaktkutató appot, országszerte büntetnek a szabályok megsértése miatt és kamu gyógyszerekkel próbálnak minket átverni. Operatív törzs pénteken.

A maszkhasználat elmaradása miatt tegnap 235 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, az összes szám eddig 8994. Az elmúlt napon a tömegközlekedésen és megállókban 11 emberrel szemben jártak el, mert nem volt rajtuk maszk. 486 vállalkozással szemben intézkedtek, ebből 126-ban a tulajdonos felelősségét állapították meg - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Egy tatabányai épületgépészeti üzletben például a tulaj közölte, hogy eddig sem hordott maszkot és ezután sem fog. Tíz napra bezáratták a boltját.

Eddig összesen 77 üzletnek nem engedik, hogy nyitva legyen. November 4 óta összesen 6786 intézkedés volt a korlátozások megsértőivel szemben. Tegnap 61-en voltak, akik a tranzitszabályokat megsértették és emiatt eljártak ellenük, összesen 6491 ilyen ügy volt a beutazási korlátozás ellenőrzése óta. Összesen 18622 esetben ellenőrizték a házi karantént, amelyben jelenleg 49549 ember van. A kontaktkutató appot nem túl sokan, 3927-en töltötték le okostelefonjukra. 

Galgóczi Ágnes, NNK osztályvezetője a napi fertőzöttségi adatokról elmondta, hogy ebben már megjelentek a szűrőbuszok és az antigén gyorstesztek eredményei is a PCR-ok mellett. Eddig összesen így 1,6 millió tesztet végzett az állam itthon. Beszélt a véradás fontosságáról az ehhez kapcsolódó világnap apropóján és felhívta a figyelmet, hogy többek között Müller Cecília és Zacher Gábor nevében is kamu hirdetések terjednek koronavírus-"csodaszerekről", amelyek nem hatásosak.

A mai tájékoztatón mindössze egy meg nem nevezett lap újságírói kérdését válaszolták meg arról, hogy az idősek meg tudnak-e gyógyulni. Erre Galgóczi azt mondta, hogy igen, van Magyarországon egy száz év fölötti korábbi fertőzött, aki meggyógyult a koronavírusból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem