2020. október 30. péntek Alfonz

Operatív törzs: 118 osztályban és 3 teljes iskolában álltak át digitális munkarendre


A tavaszi időszakban a gócpontok kialakulása volt jellemző, most egyértelműen a közösségi terekben terjed a vírus - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján. 405 személlyel szemben intézkedtek rendőrök a kormányrendelet múlt heti hatályba lépése óta a maszkviseléssel kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt.

Míg az új fertőzöttek száma már lassan tíz napja kiegyensúlyozott, a kórházban ápoltak száma emelkedik és így a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is - mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos közölte: látható, hogy a járvány most már mindenütt általánosan, az egész országban terjed, úgyhogy a szabályok betartása rendkívül fontos.

Arra következtetnek, hogy jellemzően jogkövetőek az állampolgárok, egyre kevesebb helyen kell figyelmeztetést és büntetést alkalmazni, jegyezte meg. Müller Cecília hozzátette: míg a tavaszi időszakban a gócpontok kialakulása volt jellemző, most egyértelműen a közösségi terekben terjed a vírus. Noha a fodrásznál, kozmetikusnál nem írták elő a maszkhasználatot, de a járványügyi ajánlásban szerepel, hogy viseljen mindenki maszkot ezeken a zárt helyeken is, amikor igénybe veszi valamely szolgáltatást.

Jelen pillanatban 17 óvodában és 7 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, valamint 118 osztályban és 3 teljes iskolában álltak át digitális munkarendre az operatív törzs döntése értelmében. Az országos tiszti főorvos jelezte: mindenhol ott lesz október elsejére a szükséges eszköz a hőmérsékletméréshez, a határérték 37,8 fok lesz, a nagyobb intézmények pedig hőkaput kapnak.

405 személlyel szemben intézkedtek rendőrök a kormányrendelet múlt heti hatályba lépése óta a maszkviseléssel kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt - ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes. Mint elmondta, a hétvégén 5, a múlt héten 18 rendőri intézkedés volt a vendéglátóhelyek és a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

36 174 helyszíni ellenőrzés volt hatósági házi karantén miatt, 24 014 elrendelt házi karantén van ma érvényben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Csúnya hónap jön: drágulásra, várakozásra készüljenek a magyar autósok
Egyre többen váltanak négyévszakosra, de nem mindegy, hogy milyet vásárolunk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.29-11.04
Országos

Lidl

10.29-11.04
Országos

Auchan

10.29-11.04
Országos

Tesco

10.29-11.04
Országos

Spar

10.29-11.04
Országos

Interspar

10.29-11.04
Országos

Praktiker

10.29-11.09
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó