2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Módosultak a maszk-szabályok: nekik már nem kötelező hordani

  • 24.hu
  • 2020. november 26. csütörtök 09:30

Az értelmi fogyatékkal élőknek nem kötelező a maszk hordása - e szerinte módosult a rendelet. Az őket képviselő szervezet korábban jelezte, hogy az ő esetükben sokszor nehéz megoldani, hogy megtűrjék magukon az arcmaszkot.

Az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élőknek sem kell maszkot hordaniuk - így módosította az éjjel a kormány a koronavírus-járvány elleni korlátozásokat - szúrta ki a 24.hu. Mint emlékeztetnek: múlt héten a hat éven aluliak után az autizmussal élőket mentesítették a kötelezettség alól. A fogyatékkal élőket képviselő szervezet is régóta kérte, hogy nekik se legyen kötelező.

Arról számolt be ugyanis az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, hogy a többségében egyszülős családok számára megoldhatatlan az, hogy hozzátartójuk nem tudja elviselni magán a maszkot, és így a büntetés kockázata nélkül nemcsak a tömegközlekedési eszközöket nem tudják használni, hanem boltba, gyógyszertárba sem tudnak elmenni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked