8 °C Budapest

Ez segíthet talpra állni a turizmusnak: itt a biztosíték, hogy ügyelnek a fertőzésveszélyre

2020. április 20. 13:31

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja és a teszteléseket, megfelelőségellenőrzéseket és tanúsítási szolgáltatásokat kínáló Bureau Veritas közösen fejlesztette ki azt a tanúsítványt, amely igazolja, hogy az adott turisztikai vállalkozás teljesíti az újranyitáshoz szükséges alapvető biztonsági, egészségügyi és tisztasági normákat.

Vendégül látni, védelmezni és gondoskodni másokról - mindez az Accor DNS-ének része, ez áll központjában mindannak, amit teszünk. A munkatársainkat, vendégeinket és partnereinket - jobban, mint eddig bármikor - biztosítani kell arról, hogy képesek vagyunk a lehető legmagasabb szintű vendéglátásra. Európa vezető szállodaipari vállalataként kötelességünk, hogy felbecsüljük és a legmagasabb szintű normák szerint teljesítsük az egészségügyi és biztonsági igényeket. Örömünkre szolgál, hogy ebben a Bureau Veritasszal közösen úttörők lehetünk, és kiterjeszthetjük az összes partnerünkre is

- mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója. "A Bureau Veritas küldetése több mint kétszáz éve a bizalomépítés. A társadalom új egészségügyi és biztonsági elvárásait teljesítjük ezzel a tanúsítvánnyal, amely hozzájárul a szálloda- és vendéglátóipar biztonságos újrainyitásához - tette hozzá Jacques Pommeraud, a Bureau Veritas Afrikáért és Franciaországért felelős vezérigazgatója. - Büszkék vagyunk együttműködésünkre az Accorral, először Franciaországban, később az összes európai országban. Ez a teljes iparág számára hasznos lesz, hiszen a tanúsítványt minden vállalat igényelheti a Bureau Veritastól." 

A szállásra és cateringre is vonatkozó tanúsítvány új higiéniai sztenderdeket vezet be a csoport összes szállodájában, illetve más láncokban és független szállodákban is. A projektben orvosok, járványügyi szakemberek, az Accor tulajdonosai és iparági szövetségek (UMIH, GNC és GNI) dolgoztak együtt.

A tanúsítványi rendszert a francia turisztikai szövetséggel (Alliance France Tourisme) közösen mutatják be, az illetékes (turisztikai, egészségügyi és munkaügyi) minisztériumok bevonásával, akik így részt vehetnek a szabványok hitelesítésében. Ezt követően konkrét javaslatokat tesznek Franciaországban, illetve később Európában a kormányoknak és minisztériumoknak, amelyekkel enyhíthetőek a jelenlegi lezárások. 

A tanúsítvány kidolgozásával olyan konkrét működési szabályokat és iránymutatást kínálnak a szállodaipar szereplői számára, amelyek segítségével be tudják vezetni és alkalmazni tudják a hatóságok (WHO, Egészségügyi Minisztérium stb.) által ajánlott szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat a vendégtérben, a szobákban, a back office-okban és az éttermekben is. Az európai vendégek szobafoglalás előtt a Bureau Veritas honlapján ellenőrizhetik, hogy az adott szálloda vagy étterem rendelkezik-e a cég által kiállított tanúsítvánnyal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem