10 °C Budapest
Válságos időkben a biztonság a legfőbb érték (x)

Válságos időkben a biztonság a legfőbb érték (x)

PR
2022. szeptember 12. 05:00

Számos elbizonytalanító körülménnyel kell szembenézniük a háztartásoknak. Talán ennek is köszönhető az életbiztosításokba érkező megtakarítások megugrása.

Váratlan helyzetek bárkivel előfordulhatnak, amire nem árt anyagilag felkészülni. Ennek egyik legalkalmasabb eszköze a kockázati életbiztosítás, amely rokkantság vagy halál, sőt bizonyos esetekben baleset, betegség esetén is anyagi segítséget nyújt. Mindenkinek érdemes kötnie, akinek a jövedelmétől függ a család megélhetése. Akinek tehát gyermeke és jelentős összegű hiteltartozása is van, annak különösen fontos kockázati életbiztosítással rendelkeznie. Tragédia esetén ugyanis a biztosító kifizetése fedezheti a teljes fennálló hitelösszeget, vagy annak egy részét is. Emellett a kockázati életbiztosítások kiegészíthetők olyan fedezettekkel is, amelyek akár munkanélküliség vagy betegség, rokkantság miatti keresőképtelenség esetén is szolgáltatnak.

Számtalan olyan élethelyzet adódhat, amiben a kockázati életbiztosítások valós segítséget nyújthatnak. Ha kíváncsi vagy, mik lehetnek ezek, nézd meg az alábbi kisfilmet, amiben biztosítási tanácsadók mesélnek el olyan élettörténeteket, váratlan eseményeket, amivel ügyfeleik találkoztak és amiben az életbiztosítások jelentették a megoldást.

A kockázati életbiztosítások ráadásul valóban gyors pénzügyi segítséget nyújtanak, ugyanis a haláleseti kifizetés adó- és örökösödési illetékmentes, továbbá nem képezi a hagyaték részét, ezért nem kell megvárni a hosszadalmas hagyatéki eljárás végét a kifizetésig. Fontos azonban haláleseti kedvezményezettet megjelölni és a családtagokkal közölni a szerződés meglétét, hiszen csak ők tudják értesíteni a biztosítót.

Az elmúlt években egyértelműen erősödött a magyarok öngondoskodási hajlama. Rengeteg friss megtakarítás áramlott az életbiztosításokba: 2021-ben közel 105 milliárd, az idei első félévben pedig már közel 70 milliárd forint, az MNB adatai szerint. Utoljára 15 éve, 2007-ben történt ekkora nettó befizetés fél év alatt.

Mind többen fordulnak a kockázati életbiztosítások felé is: március végén meghaladta a 725 ezret a szerződések száma. 2021-ben közel másfélszeresére (+48%), az idei első negyedévben pedig több mint két és félszeresére (+260%) nőtt a kockázati életbiztosítások díjbevétele.

Ha szeretnél többet megtudni kockázati életbiztosításokról, hogy mekkora összegű biztosítást érdemes kötni, mennyibe kerül, vagy milyen esetekben térít, látogass el a jovotervezes.mabisz.hu edukációs oldalra, ahol mindent megtudhatsz.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Holdblog  |  2022. szeptember 24. 06:09
A kínai termékek egyre kisebb arányt képviselnek az Egyesült Államok importvolumenében. A korábban n...
MEDIA1  |  2022. szeptember 23. 19:35
Tvrtko az 50. születésnapjára idzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz ha...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17