14 °C Budapest
Hormonrombolót találtak a bankjegyekben: nem akarod tudni, mit tesz veled

Hormonrombolót találtak a bankjegyekben: nem akarod tudni, mit tesz veled

2017. október 5. 17:30

Teljesen hétköznapi tárgyakban is megtalálható az a vegyszer, ami a legfrissebb kutatások szerint kóros elhízáshoz vezethet. Ez egyre nagyobb probléma, ugyanis már csaknem minden harmadik magyar felnőtt túlsúlyos.

Nem mindennapi kutatás látott napvilágot: a londoni Brunel Egyetem, a New York-i Egyetem és az amszterdami Vrije Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy egy hormonromboló kémiai anyag, a Bisphenol (BPA) növeli a kóros elhízás kockázatát, emeli a vér zsírszintjét, így szívbetegségek kialakulásáért is felelős. És, hogy ez miért jelent problémát számodra? Csak azért, mert

a BPA megtalálható a bankjegyekben, cumisüvegekben, de még az élelmiszercsomagolásokban, kozmetikai termékekben és tisztítószerekben is. Azaz mindennapos használati tárgyakban.

Fontos megjegyezni, hogy bár ez a vizsgálat a BPA vizsgálatokra összpontosít, más vegyi anyagokról is tudnak, amelyek is ugyanilyen hatást válthatnak ki.

Magyarország különösen veszélyeztetett!

Az elhízás egyre égetőbb problémát jelent a társadalmaknak, az OECD legfrissebb jelentése szerint a tagállamai között Magyarország a negyedik helyen áll a legelhízottabb országok rangsorában. Ez annyit tesz, hogy a 15 évnél idősebb lakosoknak legalább a 30 százaléka túlsúlyos.

Minden ötödik ember haláláért a túlsúly a felelős; a mozgásszegény életmód, és a rossz táplálkozás milliókat öl meg.

A túlsúly kialakulásához az egészségtelen életmód mellett azonban nagyban hozzájárul az is, hogy bizonyos kémiai anyagok teljesen felborítja az emberi hormonháztartást, aminek következtében gyorsabban raktározódnak el a zsírok az emberi szervezetben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

(DailyMail)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20