11 °C Budapest
Műtét vár a legendás magyar sportolóra: hogy fogja ezt kifizetni?

Műtét vár a legendás magyar sportolóra: hogy fogja ezt kifizetni?

2016. május 24. 16:32

A héten műtik meg az egykori legendás focistát, Mészöly Kálmánt a Szent János Kórházban. Most csak kisebb beavatkozásról van szó, azonban egy nagyobb műtétért érdemes lehet magánintézményhez fordulni, ezekben ugyanis sokkal jobbak a felépülési esélyeink. Ezért viszont sokszor vagyonokat fizethetünk. viszont manapság már az sem kizárt, hogy átlagembereknek is elérhető legyen ez a szolgáltatás.

Sokkal jobb a közérzetem, az étvágyam is visszatért. Túl vagyok rengeteg vizsgálaton, amelynek a nagy része megnyugtató eredménnyel zárult. Kedden lesz az újabb nagyvizit, amely után megtudom, mikor kerülök műtőbe. Kisebb urológiai beavatkozást mindenképpen végre kell hajtani rajtam, pontosan azért, hogy később nehogy komolyabb gond legyen

mesélt a Nemzeti Sportnak betegségéről az egykori labdarúgó szövetségi kapitány és legendás labdarúgó, Mészöly Kálmán.

A lap írásából kiderült, hogy Mészöly műtétjét a Szent János Kórházban végzik, ami állami intézmény, így vélhetően térítésmentesen veheti igénybe a legenda.
Ugyan a sportolólegenda a Szent János Kórházat választotta, azonban sokan inkább magánintézménybe vágynak, ennek viszont a legtöbb esetben igen borsos ára van.

Mennyibe kerül a magánkórház?

Nem olcsó mulatság, ha magánkórházban szeretnénk kezeltetni magunkat. Még a legolcsóbb műtétért is többszázezer forintot fizethetünk ki, de az is előfordul, hogy az 1 millió forintot is eléri a kórházi számla összege. Még a kisebb beavatkozások is százezres tételt jelenthetnek, egy nagyobb műtét azonban akár 1,5 millió forintba is kerülhet. Ezeket az összegeket pedig egy átlagos fizetésből szinte lehetetlen kifizetni.

Erre jöttek létre az egészségbiztosítások, már több szolgáltató is kínál ilyen terméket. Egyelőre viszont nem túl elterjedt, mindössze a magyar lakosság 1 százalékának van ilyen biztosítása. Ennek három oka van:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • Sok magyar nem ismeri ezt a lehetőséget,
  • A termék értékesítéséhez orvosi ismeretekre van szükség,
  • A teljeskörű egészségbiztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák.

A biztosítások azonban úgy működnek, hogy kockázatközösségekből állnak, így minél többen kötnek egészségbiztosítást, annál olcsóbb lehet hosszútávon a biztosítás. Ehhez viszont arra lenne szükség, hogy a most biztosítottak száma többszörösére növekedjen.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?