Több ezer szerződésre számít a piacra visszatérő Wabard

2010. április 15. 15:32

Mától újra értékesítheti kötelező biztosítási termékét a Wabard Biztosító Zrt., miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozata alapján visszaengedte a piacra a tavaly szeptemberben adminisztratív hiányosságok miatt felfüggesztetett társaságot. Bár a biztosító így az év végi kiélezett kampányból kimaradt, kedvező díjainak köszönhetően jelentősen beleszólhat az évközi versenybe - derül ki a Biztosítás.hu internetes alkusz elemzéséből.

Bár a 2008 októberében piacra lépett és Wáberer György nevével fémjelzett Wabard Biztosító Zrt. tulajdonosi háttere miatt elsősorban a flotta szegmens meghódításáért indult harcba, a társaság a gépjármű felelősségbiztosítások lakossági piacán is több tízezres ügyfélszámot célzott meg indulásakor. A várakozásokon felül hozta is a terveket első kampányában: több mint hetvenezer ügyfelet szerzett: ennek háromnegyede lakossági, a maradék egynegyed pedig flottaszerződés volt. Vélhetően ugyanakkor éppen a vártnál is nagyobb állományszerzés vezethetett a biztosító tavalyi felfüggesztéséhez, a PSZÁF indoklása szerint ugyanis a társaság az információs és ellenőrzési, valamint a nyilvántartási rendszerének működtetésével nem tudott megbirkózott a tavalyi évben, így a 2009-es kampányában már nem vehetett részt.

"A mai naptól ugyanakkor, miután teljesítette a PSZÁF által előírt átalakításokat és rendbe tette adminisztrációs rendszereit, a tavalyi kihagyott kampány és állományvesztés után most intenzív ügyfélszerzésbe kezdhet a biztosító." - véli Rácz István a Biztosítás.hu internetes alkusz ügyvezetője. Az alkuszcég a napokban több mint tízezer díjszámítás eredményeit hasonlította össze, amelyből az látszik, hogy a Wabard újra versenyképes tarifákon kínálja kötelező biztosításait, így év közben több ezer kötelező megkötésére számíthat.

A társaság ajánlatait elsőként visszakapcsoló Biztosítás.hu ügyvezetője szerint az év hátralévő részében a Wabard az esetek 12 százalékában várhatóan a legolcsóbb, mintegy harmadában pedig várhatóan a három legolcsóbb biztosító között találja majd magát az összehasonlításokban. Érdekesség, hogy a Wabard által megcélzott korosztályok között nincsenek 25 évesnél fiatalabb - a biztosítók által kockázatosabbnak mondott - vezetők, ami a Biztosítás.hu elemzése szerint megfontolt tarifakészítésre vall. Főszabályként a Wabard a 31-41 év közötti korosztályokban kínál alacsony díjakat, emellett jelentős szerzésre számíthat még a 41 év feletti ügyfelek körében is, ahol szintén nagy számban jön ki a díj a legkedvezőbbre.

A személygépjárművek tulajdonosai mellett a Wabard a vontatókra is kedvező díjat kínál. Ebben a kategóriában a biztosítótársaság tarifája az esetek 85 százalékában a legolcsóbb, így a fuvarozók körében is jelentős évközi népszerűségre számíthat.

Rácz István szerint - bár a tavalyi kampányban emelkedett azoknak a száma, akik a díj mellett a biztosító ismertségét és nagyságát is figyelembe vették választásuk során- a legtöbben még mindig ár alapján választanak maguknak kötelező biztosítót. Mivel a kampányban adott jelentős kedvezmények januártól már nem járnak az autósoknak, évközben általában többet kell fizetni a kötelezőért, így a Wabard tarifa az évközi versenyben is igen vonzó lehet az olcsó kötelezőt keresőknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A gépjármű-eladások csökkenésével pedig- idén mindössze 60 ezer új autó eladására számítanak a forgalmazók - megnőhet a jelentősége a Wabard által várhatóan megszerezhető 6-7 ezer db évközi szerződésnek.

A Biztosítás.hu szerint ugyanakkor nagy kérdés, hogy a Wabard megtépázott hírneve hány ügyfelet térít majd el a legalacsonyabb díj választásától, valamint az is, hogy a biztosító egyéb termékei (pl.: CASCO) mennyire lesznek sikeresek az autósok körében.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 21:16
A White Raven skybar & lounge, az élet ritka pillanataihoz
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?