Több ezer szerződésre számít a piacra visszatérő Wabard

2010. április 15. 15:32

Mától újra értékesítheti kötelező biztosítási termékét a Wabard Biztosító Zrt., miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ma közzétett határozata alapján visszaengedte a piacra a tavaly szeptemberben adminisztratív hiányosságok miatt felfüggesztetett társaságot. Bár a biztosító így az év végi kiélezett kampányból kimaradt, kedvező díjainak köszönhetően jelentősen beleszólhat az évközi versenybe - derül ki a Biztosítás.hu internetes alkusz elemzéséből.

Bár a 2008 októberében piacra lépett és Wáberer György nevével fémjelzett Wabard Biztosító Zrt. tulajdonosi háttere miatt elsősorban a flotta szegmens meghódításáért indult harcba, a társaság a gépjármű felelősségbiztosítások lakossági piacán is több tízezres ügyfélszámot célzott meg indulásakor. A várakozásokon felül hozta is a terveket első kampányában: több mint hetvenezer ügyfelet szerzett: ennek háromnegyede lakossági, a maradék egynegyed pedig flottaszerződés volt. Vélhetően ugyanakkor éppen a vártnál is nagyobb állományszerzés vezethetett a biztosító tavalyi felfüggesztéséhez, a PSZÁF indoklása szerint ugyanis a társaság az információs és ellenőrzési, valamint a nyilvántartási rendszerének működtetésével nem tudott megbirkózott a tavalyi évben, így a 2009-es kampányában már nem vehetett részt.

"A mai naptól ugyanakkor, miután teljesítette a PSZÁF által előírt átalakításokat és rendbe tette adminisztrációs rendszereit, a tavalyi kihagyott kampány és állományvesztés után most intenzív ügyfélszerzésbe kezdhet a biztosító." - véli Rácz István a Biztosítás.hu internetes alkusz ügyvezetője. Az alkuszcég a napokban több mint tízezer díjszámítás eredményeit hasonlította össze, amelyből az látszik, hogy a Wabard újra versenyképes tarifákon kínálja kötelező biztosításait, így év közben több ezer kötelező megkötésére számíthat.

A társaság ajánlatait elsőként visszakapcsoló Biztosítás.hu ügyvezetője szerint az év hátralévő részében a Wabard az esetek 12 százalékában várhatóan a legolcsóbb, mintegy harmadában pedig várhatóan a három legolcsóbb biztosító között találja majd magát az összehasonlításokban. Érdekesség, hogy a Wabard által megcélzott korosztályok között nincsenek 25 évesnél fiatalabb - a biztosítók által kockázatosabbnak mondott - vezetők, ami a Biztosítás.hu elemzése szerint megfontolt tarifakészítésre vall. Főszabályként a Wabard a 31-41 év közötti korosztályokban kínál alacsony díjakat, emellett jelentős szerzésre számíthat még a 41 év feletti ügyfelek körében is, ahol szintén nagy számban jön ki a díj a legkedvezőbbre.

A személygépjárművek tulajdonosai mellett a Wabard a vontatókra is kedvező díjat kínál. Ebben a kategóriában a biztosítótársaság tarifája az esetek 85 százalékában a legolcsóbb, így a fuvarozók körében is jelentős évközi népszerűségre számíthat.

Rácz István szerint - bár a tavalyi kampányban emelkedett azoknak a száma, akik a díj mellett a biztosító ismertségét és nagyságát is figyelembe vették választásuk során- a legtöbben még mindig ár alapján választanak maguknak kötelező biztosítót. Mivel a kampányban adott jelentős kedvezmények januártól már nem járnak az autósoknak, évközben általában többet kell fizetni a kötelezőért, így a Wabard tarifa az évközi versenyben is igen vonzó lehet az olcsó kötelezőt keresőknek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A gépjármű-eladások csökkenésével pedig- idén mindössze 60 ezer új autó eladására számítanak a forgalmazók - megnőhet a jelentősége a Wabard által várhatóan megszerezhető 6-7 ezer db évközi szerződésnek.

A Biztosítás.hu szerint ugyanakkor nagy kérdés, hogy a Wabard megtépázott hírneve hány ügyfelet térít majd el a legalacsonyabb díj választásától, valamint az is, hogy a biztosító egyéb termékei (pl.: CASCO) mennyire lesznek sikeresek az autósok körében.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15