A woman using a gas pump to refuel vehicle during energy crisis

Egy percre sem dőlhetnek hátra a magyar autósok: ez még nem oldódott meg a benzinkutakon

2022. december 19. 09:45

„Soha nem volt még akkora egyheti üzemanyag forgalmunk, mint a 480 forintos hatásági ársapka eltörlése előtti napokban, ami oda vezetett, hogy a hálózatunknak közel a felén alakultak ki készlethiányok” – mondta el a Portfolionak adott interjújában Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Balogh Tibor a lapnak adott interjújában elmondta, az ársapka előtt a nagyobb forgalom nagyobb nyereséget jelentett, de az elmúlt 13 hónapban minden felborult, és a nagyobb forgalom nagyobb veszteséget jelentett. A vezető elmondta azt is, soha nem adtak még el egy hét alatt annyi üzemanyagot, mint amennyit az ársapka eltörlése előtti hétben.

Az OMV hazai vezére beszámolt arról is, most már azt lehet mondani, hogy az ársapka eltörlése utána szemmel láthatóan visszaesett a forgalom, ami csökkentette a nyomást a kúthálózatukon. Ezzel együtt a vezető azt mondja, a forgalom rendben van. Balogh Tibor az interjúban elmondta azt is, a mostani keresletcsökkentés pozitív abból a szempontból, hogy segíti magához térni a készlethiányos állapotból a szereplőket. Az interjúból kiderült az is, jelen pillanatban olyan készletszintek vannak, melyek a normál üzleti működéshez nem elegendőek. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a minimumra töltik a kutakat annak érdekében, hogy mindenütt elérhetőek legyenek a termékek, de ez nem egy megnyugtató készletszint, így bármilyen lokális keresletnövekedés fel tudná borítani a helyzetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53