33 °C Budapest
A girl is driving her car wearing flip flops.

Időzített bombák szabadultak a magyar utakra: bolond, aki így vezet, pillanatok alatt kész a tragédia

2021. augusztus 1. 12:55

Komoly baj lett a papucsban vezetésből: egy férfi felborult autójával, mert a lábbeli beszorult a pedálok közé. Ugyan a magyar jogszabályok nem tiltják, hogy valaki papucsban vezessen, de ha balesetezünk, akkor a károk, sérülések mellett még vádemeléssel is számolhatunk.

Minden évben előkerül a téma, hogy milyen lábbelivel nem szabad vezetni, de úgy tűnik, vannak, akiknek még mindig nem esett le, miért is különösen veszélyes ez. Így járt az a férfi is, aki májusban tetőre vágta az autóját.

Az ok elég banális volt: autóval Konyár felé haladtak, amikor egy vasúti kereszteződéshez balra, majd jobbra ívelő útkanyarulat vezetett, ám a férfi papucsa beszorult a pedálok közé, ezért nem tudott eléggé lelassítani. Az autó letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára majd nekimenve a vasúti fénysorompónak kidöntötte azt. A járműben utazott a sofőr felesége és két gyermeke is. Valamennyien be voltak kötve, a kisebb gyerek gyerekülésben utazott.

Címlapkép: ugyeszseg.hu
Címlapkép: ugyeszseg.hu

Az ügyészség közleménye szerint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emeltek vádat ellene. A férfi az eset után beismerte a bűncselekményt, az ügyészség pénzbírság kiszabását kérte.

Mindezt azért, mert papucsban vezetett.

És rajta kívül valószínűleg még sokan mások is úgy vannak vele, hogy strandolás, úszás után egyszerűen bepattannak az autóba, nem is cserélik le a papucsot cipőre - vagy szimplán a nagy melegben nem akarnak cipőt húzni a vezetéshez.

Ezt ugyan konkrétan semmilyen szabály nem tiltja Magyarországon, de mint a fenti példa mutatja:

Ha netán balesetet okozunk, akkor bizony megnézhetjük magunkat!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Márpedig egyértelmű, hogy eléggé balesetveszélyes papucsban, mezítláb vezetni - a flip-flop nem fogja a bokát, bizonytalanabb, mint egy szandál, csúszkál. Ha nagyon szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor a KRESZ-jogszabály szerint

Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles gy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.

Emellett a negyedik paragrafus azt is kimondja, hogy járművet csak az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

A papucsos vezetés márpedig minden, csak nem biztonságos: ugyanis, ahogyan a tesztek is megmutatták, papucsban, vagy mezítláb kevésbé lehet kontrollálni a pedálokat, gyakran lecsúszik róluk az ember lába. Így pedig nem fog tudni olyan gyorsan reagálni az esetleges veszélyhelyzetekre, mint ahogyan az elvárható lenne.

A vizsgálatok szerint egyébként a vezetéshez a legoptimálisabb egy sportcipőt viselni, mivel az kényelmes, és nem csúszik le a pedálokról. A szakértők azt javasolják, hogy ha nem is folyamatosan ilyen lábbeliben vagy, legalább akkor vedd fel, ha volán mögé ülsz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm