25 °C Budapest
3D Render of a Straight Pin at the Position of the City of Mariupol on a Map of Ukraine. Vintage Color Style. Very high resolution available!

Kiszivárgott Putyin titkos Európa-térképe: így osztaná fel Ukrajnát, döntött Kárpátaljáról is

2024. március 4. 20:45

Dmitrij Medvegyev, aki korábban atomháborúval való fenyegetőzéseiről vált ismertté, most egy videón keresztül mutatta be Ukrajna elképzelt felosztását, amelyben Oroszország és több európai ország is jelentős területeket nyerne, bár ez csupán fantázia szintjén létezik - tudósított a Portfolio.

Dmitrij Medvegyev, az orosz politikai élet egyik meghatározó alakja, ismét felhívta magára a figyelmet egy merész kijelentéssel. Ezúttal egy olyan jövőképet vázolt fel, amelyben Ukrajna területi felosztásának eredményeképpen több ország is jelentős területi nyereségre tehetne szert. Az X közösségi média platformon megjelent videóban Medvegyev egy olyan térképet mutat be, amely radikálisan átrendezné a régió geopolitikai viszonyait.

A videóban látható térkép szerint Oroszország lenne a legnagyobb nyertes, hiszen az ukrán területek keleti és déli részeit, beleértve Harkivot, Odesszát és Dnyiprót, valamint Csernyihiv északi városát is magához csatolná. Lengyelország a második legnagyobb haszonélvezője lenne ennek a hipotetikus felosztásnak, mivel Ukrajna nyugati részein Zsitomirig terjeszkedhetne. Románia délről Vinnicja megye egy apró szeletét kapná meg, míg

Magyarországnak Kárpátalja jutna.

Ebben a forgatókönyvben Ukrajna nem szűnne meg létezni, de területe jelentősen zsugorodna, csupán Kijev és annak közvetlen környezete maradna meg. Meglepő módon Belarusz, Oroszország szövetségese ebben az elképzelésben nem részesülne új területekben.

Fontos kiemelni, hogy ez a terv teljes mértékben elméleti jellegű. Jelenleg az orosz erők csak az említett területek egy kis része felett gyakorolnak ellenőrzést, és bár az utóbbi időben néhány kisebb sikert értek el, ez messze elmarad Medvegyev által felvázolt ambícióktól. Ráadásul kérdéses lenne az Európai Unió tagállamainak reakciója egy ilyen forgatókönyvre.

Lengyelországot Ukrajna egyik kulcsszövetségeseként tartják számon, míg Románia és Magyarország is a NATO tagjai között található. Nem valószínű tehát, hogy a NATO kedvezően tekintene egy olyan forgatókönyvre, amely Ukrajna teljes felosztását eredményezné.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem