2021. január 21. csütörtök Ágnes

Visszatértek a magyarok a könyvesboltokba


A fogyasztás növekedésével párhuzamosan bővülhet a könyvkiadás is - írja a Világgazdaság.

A magyar könyvpiac növekedését várják, hiszen lassan visszatérőben van a válság alatt jelentősen csökkenő vásárlóerő. A tavalyi évben a szabad forgalmú, azaz a közoktatási tankönyvek nélküli könyvpiac elérte a 47,83 milliárd forintot, amely 2,03 százalékos bővülést jelentett.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 2013 óta, tehát a tankönyvpiac állami felügyelet alá kerülése óta nem számítja bele a közoktatási tankönyveket az értékesítésbe, noha a piaci alapon működő kiadók tavaly fogyasztói áron csaknem 6 milliárd forintos közoktatási tankönyv- és nyelvkönyvforgalomról számoltak be. Ez a teljes tankönyvforgalom mintegy 40 százalékát teszi ki. Ezzel együtt a teljes piaci forgalom már elérte az 53,61 milliárd forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked