7 °C Budapest

Vallott az ALDI: ennyit kínálnak a kezdő munkavállalóknak

2018. december 14. 14:35

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette a 2019. január 1-jétől magyarországi üzleteiben és biatorbágyi logisztikai központjában érvényes béreket: az áruházlánc bruttó 300 000 forint fölé emeli a kezdő pénztárosi, illetve logisztikai munkatársak bérét. A vállalat továbbra is kiemelt figyelmet fordít munkatársai átlagon felüli bérezésére, képzésére és a rugalmas részmunkaidős lehetőségek biztosítására, egyúttal sávos rendszerben honorálja az ALDI-nál eltöltött minél hosszabb szolgálati időt.

A jövő év január 1-jétől érvényes bértábla értelmében az ALDI 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedik, amelyhez 5000 forint értékű Erzsébet-utalvány társul. A 10 éve az ALDI-nál dolgozó munkatársak alapbére 10 év után heti 40 órában pedig 383 300 forint, ehhez szintén társul az 5000 forintos Erzsébet-utalvány.

A bolt saját elmondása szerint előnyben részesíti a részmunkaidőt, így az áruházlánc dolgozóinak több ideje jut családjukra vagy szabadidős tevékenységükre. A munkavállalók értékelik ezt a lehetőséget, hiszen az üzletvezetőket leszámítva a bolti eladók nagy többsége részmunkaidőben dolgozik és így is versenyképes bért tudhat magáénak. Egy tipikusnak mondható, heti 30 órás munkavégzés mellett a kezdő bér - bármely áruházban és a logisztikai központban is - bruttó 226 425 forint, amelyhez 4000 forint értékű Erzsébet-utalvány jár.

Az áruházlánc magyarországi piacra lépése óta - a kiemelt üzleteket leszámítva - országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis az ország bármely pontján található ALDI-üzletben ugyanazt a bért fizeti. A kiemelt forgalmú üzletek kivételt jelentenek, ezekben ugyanis az átlagosnál lényegesen magasabb vásárlószám és forgalom nagyobb kihívást jelent az ott dolgozók számára. A kiemelt ALDI-áruházakban a heti 40 órás munkavégzéssel elérhető kezdő munkabér 332 100 forint, míg az ALDI-nál töltött 10 éves szolgálati idő után az elérhető bér ebben a pozícióban 426 400 forint, természetesen az Erzsébet-utalvány itt is jár a fizetés mellé.

Az ALDI az elmúlt 12 hónap során közel 400 új munkahelyet hozott létre Magyarországon, jelenleg mintegy 3500 főt foglalkoztat üzleteiben, a biatorbágyi logisztikai központjában, illetve a központi ügyvitelben és igazgatásban. Az áruházlánc több mint 120 nyitott álláslehetőséggel rendelkezik, a legnagyobb számban részmunkaidős értékesítési pozícióra keres munkatársakat - mintegy 80 főt - az ország egész területén.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem