2019. március 19. kedd József, Bánk

Rekordösszeget költöttek decemberben a magyarok

  • MTI
  • 2018. december 28. péntek 09:00

Több mint 11 ezer milliárd forintot költöttek a boltokban a magyarok idén, ami rekord. Karácsony után is dübörög a fogyasztás.

Rekordösszeget költöttek a családok az idén: 11,5 ezer milliárd forint körül várható a kiskereskedelmi forgalom, írja a Magyar Idők. A lap kiemelte, hogy karácsony után is rekordmagasságokban a lakossági fogyasztás, ennek oka az év végi leértékelések, a készleten maradt termékek kiárusítása és a szilveszterezés.

Tavalyhoz képest az idén bő ezermilliárd forinttal többet hagytak a családok a pénztáraknál, az eladott termékek mennyisége több mint 6 százalékkal emelkedett. Az egész évben tapasztalt ütemes bővüléshez hasonlóan a tartós fogyasztási cikkek piaca is élénk maradt karácsony után, sokan az ajándékok cseréje miatt keresik fel az üzleteket.

Decemberben 1200 milliárd forint körül alakul a bolti értékesítés, ami azt jelenti, hogy az év utolsó hónapjában az emberek nagyjából 10 százalékkal költenek többet tavaly decemberhez képest

- mondta a Magyar Időknek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. "Folyó áron számolva a vásárlók 2018-ban összességében körülbelül nyolc százalékkal költöttek többet napi fogyasztási és tartós cikkekre" - tette hozzá.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS