2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Nem vásárolhatsz klímát igazolás nélkül, de szerelő sincs, aki papírt adhat


Ha légkondit szeretnél vásárolni, a boltban be kell mutatni egy igazolást, amelyet regisztrált szerelő állított ki arról, hogy ő fogja üzembe helyezni a berendezést. Enélkül a boltban nem adhatják oda a klímát. Ami a még nagyobb probléma, hogy Magyarországon nincs a szerelők regisztrációjához szükséges tanfolyam - írja a Népszabadság.

Ez az új szabályozás a piac átláthatósága és a környezetvédelem szempontából megfelelőnek látszik. A klímaszerelőkre viszont rengeteg előírás vonatkozik, ami amellett, hogy sok papírmunkát és időt emészt fel, nincs a regisztrációjukhoz szükséges tanfolyam az országban.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot többek között azért hozták létre, hogy megszervezze a minősített szereléshez szükséges tanfolyamokat. A klímások szerint viszont amellett, hogy nem szerveznek tanfolyamot, nem is érhető el a testület.

Így most az összes szerelő, aki minősíttetni szeretné magát, Szlovákiába, Párkányba megy, 

és ott végzi el a szükséges európai uniós oktatást, majd hazajön, és a vizsgával a zsebében regisztrál a hatóság internetes oldalán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.