2020. október 26. hétfő Dömötör

Nem létező ruhák árusításáért marasztalták el a H&M-et


Jogerős bírósági ítéletben marasztalták el a H&M-et egy 2016 augusztusi eset kapcsán. A cég ekkor olyan rendeléseket vett fel és igazolt vissza, melyeket később nem teljesített.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) közérdekű pert indított a H&M Hennes & Mauritz Ruházati Kiskereskedelmi Kft. ellen, mivel az tömegesen utasította vissza korábbi webshopos rendelések teljesítését - derül ki a FEOSZ sajtóközleményéből.

A bíróság jogerős ítéletében megállapította, hogy a H&M 2016. augusztus 18-án nem szolgáltatta a megrendelt és visszaigazolt termékeket azon fogyasztók egy része számára, amelyeknek a megrendelést követően pozitív tartalmú, az ajánlattal megegyező visszaigazolást küldött.

A szóban forgó napon a cég nagyon kedvező áron tüntette fel a termékeket a webshopukban. Emiatt több vásárló is rákérdezett a cég facebookos oldalán, hogy a valóságnak megfelelőek-e az árak. Kérdéseikre igenlő választ kaptak.

Ennek ellenére a cég később olyan megrendeléseket nem teljesített, melyek esetében megtörtént a pozitív tartalmú visszaigazolás küldése, illetve amelyek tartalma megegyezett a megrendelés tartalmával. Tehát a szerződés létrejött, így köteles lett volna a cég teljesíteni az abban foglaltakat.

A bíróság kötelezte a céget, hogy saját költségén ezen megállapítás közzétételéről gondoskodjon a saját honlapján, oly módon, hogy az az ítélet részére történő kézbesítésétől számított egy évig a honlapon látható legyen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó