2017. december 16. szombat Etelka, Aletta

Megszólalt a rendőrség: kamu az elektronikus zsebtolvajlás

A Magyar Bankszövetséggel közösen cáfolta a rendőrség azt a médiában keringő álhírt, miszerint elektronikus zsebtolvajok képesek lennének lelopni a pénzt az érintéses (paypassos) kártyákról.

A rendőrség és a Magyar Bankszövetség által tartott sajtótájékoztatón Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy nem érkezett hozzájuk elektronikus zsebtolvajlásról szóló bejelentés, a rendőrség nem folytatott nyomozást ilyen ügyben. Az elektronikus zsebtolvajokról szól álhírek már évekkel korábban is felbukkantak, Magyarországon kívül is, ráadásul ugyanazokkal a fotókkal.

A Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője, Sütő Ágnes elmondta, hogy az érintős kártyákat már hat éve forgalmazzák Magyarországon, ennek ellenére nem tapasztalják, hogy növekedne a visszaélések aránya, noha a forgalomban lévő csaknem 9 millió kártyából 6 millió már érintéses. Noha technikailag lehetséges lenne, hogy egy csaló hordozható terminállal meglopjon minket a kártyánkon keresztül, ám ez egyáltalán nem életszerű, hiszen előtte a terminálba be kell vinnie az adatokat, plusz minden termináltulajdonosnak le kell szerződnie egy bankkal.

A bank pedig letiltja az eszközt, amennyiben sok csalásra utaló jelet tapasztal. Összességében tehát a csaló részéről túl sok kockázattal járna egy ilyen akció, miközben az így ellopható összeg csekély, elvégre maximum 5 ezer forintig lehet PIN-kód nélkül fizetni az érintéses kártyákkal.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Nem kell úgy megijedni, ha hazai repülőre ülsz

A lenti csárton az látszik, hogy Magyarország nagyjából az EU-s átlagot hozza, ha azt vizsgáljuk, hogy az összes, az országban üzemeltetett repülő közül, mekkora a 20 évnél idősebb gépek aránya?...
 

Karácsonyi lapra egy forintot se költs: ezek a tuti módszerek

Horrorárakon lehet kapni a kreatívabb, szebb karácsonyi lapokat a papír-írószer boltokban, úgyhogy itt az ideje otthon készíteni őket, fillérekből. Ehhez mutatok egy videót.  
NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk