2019. november 12. kedd Jónás, Renátó

Már hangolódnak az ünnepekre a magyarok: idén ez foghatja vissza a fogyasztást


A magyar kiskereskedelem szereplői már nagy erőkkel készülnek a várhatóan bőséges lakossági fogyasztást mutató év végi bevásárlási szezonra - számol be a Magyar Nemzet.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint idén decemberben ismét kiemelkedő teljesítményt érhet el a hazai kiskereskedelem, a lakosság ünnepi költekezése egy hónap alatt meghaladhatja az ezerkétszázmilliárd forintot is.

Ugyanakkor az ünnepi vásárlások növekedési ütemét fékezheti, hogy a családok az idén már a költségesebb szolgáltatásokra, illetve az új lakossági megtakarításokra is többet költenek, emiatt kevesebb tárgyat, eszközt vehetnek karácsonyra.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Ez a magyarok kedvenc autója idén: bődületesen sokat vettek belőle
Nagy meglepetés nincs, csak a győzelem mértéke a kérdés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS