Dühös tömeg a bezárt irodánál: becsődölhetett a mobilszolgáltató

2019. június 28. 09:30

Teljesen elérhetetlenné vált a Fondeo nevű flottaqszolgáltató, az ügyfelek telefonszámait pedig inaktiválták. Többen a cég bezárt irodája előtt várták a fejleményeket, a megadott telefonszám pedig szintén ki van kapcsolva. Egyelőre a várakozáson kívül mást nem tehetnek a károsultak.

Becsődölhetett az a telefonszolgáltató, amely a 6forint.hu oldalon a legkedvezőbb percdíjakat kínálta. Az Index olvasói szerint a Fondeo flottaszolgáltató a cég teljesen eltűnt. Az ügyfélszolgálati szám ki van kapcsolva, irodájuk pedig zárva - itt a portál szerint rendőrök, biztonsági őrök és egy dühös tömeg várakozott csütörtökön nap közben.

A hírre reagálva a Magyar Telekom Vállalati kommunikációs igazgatósága a következőkről tájékoztatta lapunkat, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A Magyar Telekom az előfizető jelentős összegű tartozása miatt - a szerződésben meghatározott lépéseket követően - kezdte meg a 6forint.hu mobilflottát üzemeltető cég tulajdonában lévő SIM kártyák korlátozását. A Magyar Telekom célja, hogy a flotta tagjai megfelelő tájékoztatást kapjanak, és számuk megtartása mellett a továbbiakban is kedvezményes áron telefonálhassanak, mobilnetezhessenek. A korlátozásban érintett flottatagok hívószámai jelenleg a 6forint.hu flottát üzemeltető cég tulajdonában vannak, melyet egy, a cégtől származó lemondó nyilatkozattal és a SIM kártya bemutatásával tudnak a saját nevükre íratni és új, kedvezményes csomagra szerződni a Telekom üzleteiben. A flottát üzemeltető cég hivatalos megszólalásaiban jelezte, hogy lemondó nyilatkozatot ad azon ügyfelei számára, akik hívószámukat megtartva közvetlenül szerződnének a Magyar Telekommal.

A korlátozás hátterével kapcsolatban érdemes hangsúlyozni, hogy
  • A SIM kártyák korlátozására azért volt szükség, mert a flottát üzemeltető cég több hónap alatt jelentős mértékű tartozást halmozott fel a Magyar Telekom felé.
  • A korlátozásokat és a tiltást több lépcsőben vezettük be annak érdekében, hogy lehetőséget adjunk a cégnek a tartozás rendezésére.
  • A cég többszöri felszólítás ellenére sem kezdte meg ezen nem vitatott tartozásának rendezését, illetve a számára felajánlott részletfizetési konstrukció elfogadására sem hajlandó.
  • A 6ft.hu flottát üzemeltető cég jelenleg nem folytat érdemi tárgyalásokat a Magyar Telekommal.
  • A cég a nyilvánosság előtt valótlan állításokat tesz és fenyegetéseket fogalmaz meg, melyekkel kapcsolatban a Magyar Telekom megteszi a szükséges jogi lépéseket."

Az emberek azt a tájékoztatást kapták, hogy a cég nem rendezte a számláját a T-mobil felé, ezért vált több tízezer ügyfél telefonja elérhetetlenné. Megtudták azt is, hogy szinte lehetetlen egyelőre a számok átmentése, mert azoknak a tulajdonosa a Fondeot jegyző Appgenon Kft., és először nekik kell lemondó nyilatkozatot kiadniuk. Ennek megszerzése lehetetlennek tűnik abból kiindulva, hogy üres az iroda, a cég telefonjai pedig ki vannak kapcsolva.

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

A dühös felhasználók egyelőre egy Facebook csoportban tömörülnek, és próbálnak információhoz jutni.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem