19 °C Budapest
Delicious chocolate Easter bunny, eggs and sweets on rustic backgroundDelicious chocolate Easter bunny and eggs on rustic background

Drága húsvét elébe nézünk: az egekbe emelkedett a sonka, tojás és a csokinyuszi ára is a boltokban

2023. március 16. 19:39

Bár még majdnem egy hónap van húsvétig, sok boltban már el is kezdődött a nagy bevásárlás a négynapos ünnepre. A Húsiparosok Országos Szövetsége pedig arra figyelmeztet mindenkit, hogy akár 30-40 százalékos áremelkedés is lehet az egy évvel ezelőtti árakhoz képest a sonkáknál, de a tojás esetében sem jobb a helyzet: az árstoppal is duplájába kerül – számolt be az RTL.

Elkezdődött a húsvétra való bevásárlás: egyre többen vesznek sonkát, csokit az ünnepre, hiszen ezek bőven elállnak addig, sőt akár még tovább is. Ráadásul sonkára már sok helyen felvesznek előrendelést, ami egy, az RTL által megkérdezett kis üzletben 10 százalékot drágult, de az áremelkedés könnyen elérheti a 30-40 százalékot is akár a Húsiparosok Országos szövetsége szerint.

A tojás áremelkedése pedig még nagyobb: az árstop ellenére is közel a duplájára emelkedett a tojás ára, ami sok helyen eléri a 100 forintot is darabonként. De a csokik esetében sem jobb a helyzet: emelkedett az alapanyagok ára, ráadásul magasabb adókulcsba is tartozik.

Azt látjuk a kereskedők visszajelzései alapján, hogy a fogyasztók a legkevésbé a minőségből hajlandóak engedni. Inkább vesznek kevesebb, jobb minőségű édességet

– mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?