10 °C Budapest
Ilyen nincs: a Lidl gyerekkonyha is jóval olcsóbb Németországban, mint Magyarországon

Ilyen nincs: a Lidl gyerekkonyha is jóval olcsóbb Németországban, mint Magyarországon

2022. november 17. 16:02

Németországban nem hogy akciósan, de eredeti áron is olcsóbb a fa játékkonyha, mint Magyarországon. Az akciós ár ráadásul még a rekordgyenge forinttal számolva is 50 százalékkal olcsóbb tőlünk nyugatabbra. Arról nem is beszélve, hogy egy német átlagos nettó fizetésből gyakorlatilag 4-szer annyi kiskonyhát lehetne megvenni, mint egy magyarból.

Ahogy arról már a mai napon korábban beszámoltunk, november 17-én hivatalosan is elindult a fa játékkonyhák árusítása a Lidl országos hálózatában. A kereslet ráadásul már a délelőtti órákban is akkora volt, hogy a diszkontlánc arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy a hatalmas érdeklődésre tekintettel sok áruházban kifogyóban van, vagy már el is fogyott a gyerekkonyha.

Azt is közölték azonban, hogy nem kell senkinek sem attól tartania, hogy lemarad a karácsony slágertermékéről, hiszen a diszkontlánc lapunknak megerősítette, hogy jókora raktárkészlet áll rendelkezésre, folyamatos az üzletek ellátása, így a következő napokban is érkeznek majd termékek a Lidl 195 áruházába.

Arról is írtunk, hogy a tavalyi évhez képest idén a boltlánc 50 (!) százalékkal drágábban adja a kiskonyhát. A termék tavaly ugyanis 19 999 forintba került, idén viszont már 29 999 forintot kóstál. Az évtizedek óta nem tapasztalt árdrágulás tehát a nagy kedvenc kiskonyhát sem kímélte. Érdekes viszont, hogy nem mindenhol kerül ám ennyibe a fa játékkonyha.

Igaz, az olcsóbb árért egészen Németországig kell utazni, ahol jelenleg a német Lidl online boltja szerint a játékkonyha, igaz leárazva, de 49,99 euróba kerül. Ez mai árfolyamon 20 597 forintnak megfelelő összeg. Azaz jelenleg a német vásárlók gyakorlatilag annyiért vehetik meg a terméket, mint tavaly a magyar vásárlók. A különbség 50 százalékos így a két termék között, a német vásárlók javára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Igaz, eredeti áron egyébként Németországban is drágább a játékkonyha, egészen pontosan 59,99 euró, ami 24 716 forintnak megfelelő összeg, tehát a kiskonyha még eredeti áron, a rekordgyenge forinttal számolva több mint 5 ezer forinttal olcsóbb Németországban, mint jelenleg Magyarországon.

Az árakhoz azt még érdemes hozzátenni, hogyha a németországi Lidl-ben kapható játékkonyhát is eredeti áron számoljuk, tehát a 60 euróval, akkor egy átlagos németországi havi nettó keresetből (2021 Q4) 44 játékkonyhát lehetne megvásárolni. Ehhez képest a magyar nettó átlagkeresetből (2022 augusztus) csupán 11 darabot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm