2 °C Budapest
image for delivery, delivery service, order, supply chain, logistics, distribution center. new developed electric delivery trucks.

Brutális emelést jelentett be ez a futárcég Magyarországon: nem lesz olcsó mulatság a házhozszállítás

2022. szeptember 26. 12:04

Januártól csaknem tizenöt százalékkal emeli szállítási díjait Magyarországon a DHL. A logisztikai szolgáltató ma jelentette be éves ármódosítását, mely 2023. január 1-jétől lép életbe. Magyarországon az árnövekedés mértéke 14,9% lesz a 2022-es árakhoz képest. 

A DHL Express évente felülvizsálja az árait, figyelembe véve az inflációt és a valutaárfolyamok változását, valamint a hatósági és biztonsági előírásokhoz kapcsolódó adminisztratív költségeket. Ezeket az előírásokat a nemzeti és nemzetközi hatóságok rendszeresen módosítják a DHL Express által ellátott több, mint 220 országban és területen. Az áremelés mértéke a helyi gazdasági körülményektől függően országonként változó, és a DHL Express minden partnerére vonatkozik, amennyiben az nem ütközik egyéb szerződéses feltételekbe.

2022 eddig ismét egy fordulatokban gazdag év volt, változékony piaci környezettel, amely kihívást jelent a globális kereskedelem számára. Azonban bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk stabil és megbízható szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinknek világszerte.

- nyilatkozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az éves árkorrekció lehetővé teszi számunkra, hogy fenntarthassuk és tovább fejleszthessük infrastruktúránkat és technológiánkat, annak érdekében, hogy rugalmas, fenntartható és a kategóriájában legjobb ügyfélmegoldásokat biztosíthassuk ügyfeleink számára

 - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a növekvő vásárlói igényekre válaszul is kellett árat emelni, közelebbről azért, hogy a szállítmányozás minősége a megszokott színvonalon maradhasson - emelett pedig a fenntarthatóságra is ügyelnek.

Ez magában foglalja a legkorszerűbb repülőgépeket és járműveket, az elosztóközpontjaink bővítését a kapacitások növelése érdekében, hiszen a vásárlók igénye folyamatosan növekszik, valamint a zöld és egyre fenntarthatóbb megoldásokba való beruházásainkat, mint például a Fenntartható Repülőgép-üzemanyag vagy az elektromos járművek

- mondta el a DHL ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?